Hoppa till huvudinnehåll

Sergio Perez tillbaka till helgens grand prix i Spanien

Sergio Perez.
Sergio Perez på plats på banan i Barcelona. Sergio Perez. Bild: XPB images/AOP Sergio Pérez,Racing Point

Racing Point-föraren Sergio Perez fick glada nyheter på torsdagen. Hans senaste coronatest visade negativt. Efter att ha tvingats stå över två deltävlingar i Storbritannien får han alltså nu återvända till banan i Barcelona.

Formel 1-säsongen fortsätter med deltävlingen i Spanien den här helgen och på torsdagen fick Racing Point goda nyheter.

Sergio Perez har nämligen fått klartecken att återvända till banan.

– Det är med glädje vi kan rapportera att Sergio Perez coronatest är negativt. Fia har bekräftat att Checo kan återvända till depån och han kommer att tävla för oss den här helgen i Spaniens GP, skriver Racing Point på sitt Twitterkonto.

Hoppa över Twitterpostning

Det var strax innan den första tävlingshelgen i Storbritannien som Sergio Perez bekräftades vara smittad av coronaviruset.

Även en vecka senare visade testet positivt och han tvingades alltså stå över båda deltävlingarna på Silverstone.

Perez sade sig ändå må bra och fick bara milda symptom. Nu berättar han enligt F1:s webbplats att han klarat av att träna under de veckorna han inte fick tävla och är i full form att tävla.

– Jag har definitivt saknat att tävla och det var tufft att bara se på. Jag kan inte vänta på att vara tillbaka på banan, berättade Perez redan i går innan han fick testresultatet.

Nico Hülkenberg som tävlade för stallet i stället för Perez kommer enligt F1 att fortsätta vara standby. Tysken var sjua i det andra loppet på Silverstone.

Läs också