Hoppa till huvudinnehåll

Nytt coronafall i Södra Österbotten – smittan härstammar från en utlandsresa

Seinäjoen keskussairaalan ensiapupäivystyksen sisäänkäynnin ohjeistus korona-aikana.
Senast ett fall av covid-19 konstaterades i Södra Österbotten var för tre veckor sedan. Seinäjoen keskussairaalan ensiapupäivystyksen sisäänkäynnin ohjeistus korona-aikana. Bild: Elina Niemistö / Yle sjukhus,Seinäjoki centralsjukhus,jourpoliklinik,Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt,coronavirus

Ett nytt coronafall har konstaterats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt efter omkring tre veckor utan fall.

Personen har smittats på en utlandsresa och antalet personer som exponerats för smittan är litet. De som exponerats för viruset har kontaktats och befinner sig i karantän.

Nu har totalt 49 fall av covid-19 konstaterats i Södra Österbotten. Under torsdagen gjordes coronatest på 224 personer. Totalt har man i distriktet gjort omkring 10 500 coronatest hittills.

Överläkare: Rekommendation om munskydd torde börja gälla också Södra Österbotten

Södra Österbotten blev i går utanför THL:s rekommendation om att bära munskydd bland annat i kollektivtrafiken, eftersom det inte då konstaterats nya coronafall i området de senaste två veckorna.

Infektionsöverläkare Elina Kärnä säger till Yle Pohjanmaa att hon tror att rekommendationen nu kommer att träda i kraft också i Södra Österbotten. Institutet för hälsa och välfärd uppdaterar läget varje vecka.