Hoppa till huvudinnehåll

Polisen om olyckan på stamväg 51 i Sjundeå: Personbilen vars förare dog hade hamnat i fel körfil

Trafikolycka på stamväg 51. Ambulas och tunga fordon syns på vägen.
Olyckan inträffade på fredag förmiddag. Trafikolycka på stamväg 51. Ambulas och tunga fordon syns på vägen. Bild: Elin Sundström trafikolycka,Stamväg 51,Sjundeå

En person dog och en skadades i kollisionen mellan en långtradare och personbil på stamväg 51. Enligt polisen hade personbilen kört över i motsatt körfil.

Olyckan skedde ungefär klockan 9.30 på fredagen (14.8). En personbil, en långtradare, och en lastbil var inblandade i trafikolyckan.

Enligt polisen dog personbilens förare på platsen. Polisens preliminära bild av olyckan är att personbilen, som körde från Kyrkslätt mot Sjundeå, av okänd orsak hamnade i motsatt körfil.

Personbilen körde in i fören på en mötande långtradare. Sedan blev personbilen påkörd av en lastbil som körde bakom personbilen.

Olyckan utreds av Västra Nylands polisinrättning som grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Polisen utreder också dödsorsaken.

Trafiken avstängd i mer än fem timmar

Olyckan inträffade på vägavsnittet mellan Båtviksvägen i Kyrkslätt och Pickala i Sjundeå.

Röjningsarbetet pågick till kl. 15.15 på eftermiddagen. Trafiken styrdes via en omväg medan röjningsarbetet pågick.

Artikeln uppdaterad 14.8 klockan 10.45 med uppgiften att en person dog och en skadades i olyckan.

Artikeln uppdaterad 14.8 klockan 15.50 med uppgifter från polisen om hur olyckan och information om att trafiken återvänt till det normala.

Läs också