Hoppa till huvudinnehåll

Bostons målvakt Tuukka Rask lämnar NHL-bubblan ett par timmar före matchen mot Carolina – klubbchefen: "Han försökte kämpa sig igenom det hela"

Tuukka Rask har spelat klart för säsongen.
Tuukka Rask har spelat klart för säsongen. Tuukka Rask har spelat klart för säsongen. Bild: AFP / Lehtikuva Tuukka Rask

Precis före matchen mot Carolina i NHL-slutspelet väljer Bostons Tuukka Rask att tacka för sig och lämna laget. Hockeymålvakten säger att han vill prioritera sin familj och önskar laget lycka till i jakten på Stanley Cup-bucklan.

Tuukka Rask levererar det minst sagt överraskande beskedet på Bostons webbplats.

– Jag vill spela tillsammans med mina lagkamrater, men i det här skedet finns det saker i mitt liv som är viktigare än hockeyn och det är att vara med min familj.

– Jag vill tacka Bruins och mina lagkamrater för stödet och önska laget lycka till.

Beskedet kommer ett par timmar före Bostons tredje slutspelsmatch mot Carolina som börjar klockan 19.00 på lördagskvällen. Reserven Jaroslav Halak förväntas nu hoppa in och bära målvaktsansvaret i den resterande delen av slutspelet.

"Försökte kämpa sig igenom det hela"

Rask har inte imponerat efter omstarten och hans kommentarer efter den senaste matchen väckte inte sympatier då han konstaterade att slutspelskonceptet inte alls attraherar honom.

Bostons klubbchef Don Sweeney säger att han inte togs på sängen av finländarens besked.

– Vi förstår att det är utmanande tider för alla. Rask försökte kämpa sig igenom det hela, sa han enligt journalisten Chip Alexander.

Enligt journalisten Stephen Whyno konstaterade Sweeney att Rask har haft svårt att mentalt fokusera på hockeyn.

Rask har tre döttrar och den yngsta är bara ett par månader gammal.