Hoppa till huvudinnehåll

Fernandes rasande på Lindelöf efter försvarsmiss som kostade Manchester United finalplats i Europa League: ”Det som hände är helt normalt”

Bruno Fernandes gestikulerar.
Bruno Fernandes var inte nöjd med hur försvaret agerade när Sevilla avgjorde seminalen. Bruno Fernandes gestikulerar. Bild: EPA-EFE/Ina Fassbender / POOL fotboll,Manchester United,Bruno Fernandes

Manchester United hade 1–1 mot Sevilla när Aaron Wan-Bissaka och Victor Nilsson Lindelöf tappade markeringen i straffområdet. Luuk de Jong kunde enkelt styra in segermålet som tog Sevilla till den fjärde Europa League-finalen på sju år.

Europa League har nått semifinal-skedet och först ut att försöka knipa en finalplats var Manchester United och Sevilla. Formstarka United har imponerat efter coronauppehållet medan Sevilla alltid är att räkna med i Europa League.

United fick också en smakstart då Bruno Fernandes satte en straff i den nionde minuten, men sedan tappade laget greppet om matchen.

I mitten av den första halvleken kvitterade sedan Suso för Sevilla, och då United bommade mängder med chanser utnyttjade den spanska klubben sina lägen.

Då tolv minuter återstod att spela föll avgörandet. Aaron Wan-Bissaka och Victor Nilsson Lindelöf hade inte koll på Luuk de Jong i straffområdet, holländaren blev helt fri och kunde enkelt sätta in 2–1.

Bruno Fernandes var allt annat än nöjd med försvarsspelet och efter målet hade han en het dispyt med Lindelöf.

– Det som hände är helt normalt när man släpper in ett mål, det handlade inte om mig och Victor. Det kommer att hända många fler gånger. Vi måste lära oss av misstagen och bli bättre, säger Fernandes till BT Sport enligt BBC.

Backen Harry Maguire anser att slutresultatet inte speglar matchbilden.

– Det bättre laget förlorade. De straffade oss då vi inte satte våra lägen. Vi kämpade ursinnigt och skulle ha varit värda en finalplats, säger han.

För Sevilla blir det fjärde finalen på sju år i Europa League. Mellan 2014 och 2016 vann klubben tre raka titlar.

– Vi ser fram emot finalen, det kommer att bli den tuffaste matchen och vi måste vara redo, säger Sevillatränaren Julen Lopetegui enligt nyhetsbyrån AFP.

I finalen som spelas på fredag kommer Sevilla att möta antingen Inter eller Sjachtar Donetsk.

Resultat:

Sevilla – Manchester United 2–1
9 min 0–1 Bruno Fernandes straff
26 min 1–1 Suso
78 min 2–1 Luuk de Jong