Hoppa till huvudinnehåll

Fortsatt förtroende för Karlebys stadsdirektör Stina Mattila - läget följs upp genom utvecklingssamtal

Stadsdirektör Stina Mattila.
Stadsdirektör Stina Mattila. Bild: Yle/Mikaela Löv stadsdirektörer,Karleby

Stadsstyrelsen i Karleby har fortfarande fullt förtroende för stadsdirektör Stina Mattila trots kritiken mot hennes ledarstil.

Stadsstyrelsen i Karleby ställer sig bakom stadsdirektör Stina Mattila efter den kritik som seglade upp i början av augusti.

Krisen fick sin början efter en intervju i tidningen Keskipohjanmaa där anonyma källor kraftigt kritiserade Mattilas ledarskap.

En del av dem hävdade att Mattila ropar och hotar med uppsägning. En person som hör till stadens ledande tjänstemän påstår att Mattila leder genom rädsla och en tidigare arbetstagare beskriver Mattilas ledarstil som förvirrande.

Enligt hen fick Mattila emellanåt högljudda utbrott mot ledande tjänstemän.

Visat stark självreflektion

För att reda ut de klagomål som riktats mot Mattilas ledarstil har stadsstyrelsen hört både representanter för stadens personal och stadsdirektören själv.

I ett pressmeddelande skiver stadsstyrelsen att Mattila visat stark självreflektion i den belastande situation som uppstått i och med klagomålen på hennes ledarskap.

Följer upp genom utvecklingssamtal

Stadsstyrelsens ordförande Reino Herlevi, (C), hänvisar till pressmeddelandet och vill inte ytterligare uttala sig i ärendet.

Stadsstyrelsen ha rockså utrett om den gett tillräckligt med stöd och vägledning år Mattila och meddelar nu att stadsstyrelsen i fortsättningen följer upp läget genom regelbundna utvecklingssamtal med stadsdirektören.

Yle Österbotten har inte lyckats nå Stina Mattila för en kommentar.

Läs också