Hoppa till huvudinnehåll

Annimari Korte kunde inte rå på toppmotståndet i Ungern – bråkande baklår störde löpningen och resulterade i säsongens sämsta tid

Annimari Korte.
Annimari Korte knep sitt första FM-guld förra veckans fredag. Annimari Korte. Bild: Lehtikuva Annimari Korte

I fredags tog Annimari Korte sitt första FM-guld på tiden 12,79. Under den späckade friidrottsveckan i Åbo hade ändå Korte problem med skador och fick hjälp av kortisonsprutor till den avgörande dagen. I dag stod hon på startstrecket i Ungern men det bråkande baklåret lämnade henne inte i fred den här gången. Häcktävlingen slutade i en femte plats för Korte med säsongens sämsta tid.

Annimari Korte fick tävla mot högklassigt motstånd på en friidrottsgala i Ungern på onsdagskvällen.

Varken placeringen eller tiden blev ändå någon fullträff för Korte.

Nadine Visser som även löpte bredvid Korte i Åbo förra veckan vann tävlingen på tiden 12,68. Ungerns Luca Kozak stod för nytt ungerskt rekord och löpte i mål som tvåa på tiden 12,71.

I fredags löpte Annimari Korte hem FM-guldet på tiden 12,79. Det skulle ha räckt till en tredje plats i ungern men det fungerade inte. Korte blev till slut femma med tiden 13,09.

– Jag kunde inte riktigt löpa ordentligt. Mitt lår krampade under dopingtesten på fredagen och var nära att krampa hela tiden under uppvärmningen i dag. Den holländska landslagstränaren försökte sitt bästa för att få det i skick men i löpningen fungerade det inte, kommenterar Korte i friidrottsförbundets pressmeddelande.

Öppna Instagram-inlägget

– Dagens lärdom? Försök inte löpa 100 meter häck fyra dagar efter att baklåret krampat, skriver Korte på Instagram och tillägger att hon på torsdagen ska göra en magnetundersökning.

Kortes tid är hennes sämsta för säsongen.

Vissers segertid är världsårsbästa i år och exakt samma tid som hon löpte i Paavo Nurmi Games för en dryg vecka sedan.