Hoppa till huvudinnehåll

Montreal nollat för andra matchen i rad – Ovetjkin och Kuznetsov räddade kvar Washington i slutspelet: ”Vi började njuta av att spela hockey”

Ovetjkin försöker finta sig förbi Andy Greene
Ovetjkin försöker finta sig förbi Andy Greene Bild: AFP / Lehtikuva ishockey,NHL,Aleksandr Ovetjkin

Carter Hart har blivit ett spöke för Montreal Canadiens i NHL-slutspelet. För andra matcher i rad höll målvakten tätt och Philadelphia Flyers har nu skaffat sig matchboll i serien. När vi gör misstag är han där och gör viktiga räddningar, säger Flyers tränare Alain Vigneault.

Carter Hart har klivit fram som en målvakt som Philadelphia Flyers verkligen kan lita på. Hart har mer eller mindre på egen hand sett till att Montreal har hamnat i brygga i matchserien.

I måndags räddade Hart samtliga 23 skott och det följde han upp med 29 parader i nattens match som Flyers vann med 2–0.

– Hart har varit en mur för oss och han är så lugn. Det sätt som han spelar just nu gör att han är bäst i ligan, säger backen Philippe Myers på NHL:s webbplats.

Den senaste som överlistade Hart var Jesperi Kotkaniemi i mitten av den tredje perioden i match nummer två. Hart är den första målvakten att hålla nollan i två raka matcher sedan Braden Holtby i konferensfinalerna 2018.

Näst yngste genom tiderna

Med sina 22 år och 5 dagar är Hart också den näst yngste målvakten genom tiderna som hållit nollan i två raka slutspelsmatcher. Den yngste är Harry Lumley som satte rekord under två matcher 1945.

– Carter är en stor del av det här laget. När vi gör misstag är han där och gör viktiga räddningar, säger Flyers tränare Alain Vigneault.

I nattens match gjorde Michael Raffl ledningsmålet för Flyers i den första perioden och Philippe Myers fastställde slutresultatet i den andra akten.

Philadelphia leder nu matchserien med 3–1 och kan säkra sin plats i nästa omgång under natten till torsdag.

– Vi måste glömma den här insatsen nu. Det ser inte bra ut när man inte gör mål på två matcher, men det känns som att bara vi får in en puck så börjar det rulla på. Det är inte över än och nu gäller det att ladda om till nästa match, säger Montreals Tomas Tatar.

Ryska duon klev fram för Washington

Washington Capitals spelade med kniven mot strupen i nattens match mot New York Islanders. Efter tre raka förluster behövde laget en seger.

Islanders rivstartade ändå matchen och ledde med 2–0 efter halva den första perioden, men i början av den andra vaknade Washington.

Jevgenij Kuznetsov reducerade efter 23.35 och två minuter senare satte Aleksandr Ovetjkin in kvitteringen med stenhårt skott i powerplay.

– Vi började njuta av att spela hockey i andra perioden och höll i pucken i stället för att bara spela bort den. Det ger oss framgång, säger Kuznetsov.

I början av den sista perioden gjorde Ovetjkin också 3–2-målet som gav Washington första segern i matchserien.

– Kuznetsovs mål gav oss momentum samtidigt som vi försvarade bra i den andra perioden. Fortsätter vi spela så har vi en bra chans att komma tillbaka i serien, säger Ovetjkin.

Dallas Stars har också skaffat sig matchboll i serien mot Calgary Flames. Dallas vann nattens match med 2–1 och leder nu serien med 3–2. Den svenske backen John Klingberg gjorde segermålet i början av sista perioden.

Vegas Golden Knights blev första lag att säkra en plats i den andra omgången. Vegas slog ut Chicago efter 4–3 i nattens drabbning.

Resultat:

Montreal – Philadelphia 0–2
MTL: Kotkaniemi 0+0, +/-0, 17:28
MTL: Lehkonen 0+0, +/-0, 16:29
MTL: Armia 0+0, +/-0, 15:42

Philadelphia leder med 3–1 i matcher

Dallas – Calgary 2–1
DAL: Hintz 0+0, +/-0, 15:34
DAL: Heiskanen 0+0, -1, 26:37
DAL: Lindell 0+0, +1, 27:00

Dallas leder med 3–2 i matcher

NY Islanders – Washington 2–3
NYI: Komarov 0+0, +/-0, 11:35

New York Islanders leder med 3–1 i matcher

Vegas – Chicago 4–3
CHI: Määttä 0+0, +/-0, 21:14

Vegas vidare efter 4–1 i matcher

Tips: Missa inte Yle Sportens nya NHL-podd med ett nytt avsnitt varje tisdag! Du hittar podden på Arenan.