Hoppa till huvudinnehåll

Coronafall i Vasas bolagsfotboll

Fennia arena
Fennia Arena i Vasa. Fennia arena Bild: Yle/Sarah Karjalainen fennia arena,fotboll,fotbollshall,Vasa

En spelare i Vasas bolagsfotbollsserie har testat positivt för corona. Seriens ordförande skriver att de lag som exponerats har kontaktats.

Den 10 och 12 augusti har en spelare med Covid-19 spelat matcher i Fennia Arenan i Vasa.

Det positiva resultatet bekräftades på onsdag kväll, den 19 augusti. Personen ska ha fått symtom strax efter de spelade matcherna.

På seriens Facebooksida skriver ordförande Mika-Markku Karjala att man ska testa sig om man befunnit sig i Fennia Arena under samma tidpunkt och har symtom.

Karjala säger att man följer med läget noggrant vad gäller de lag som exponerats och att man varit i kontakt med berörda.

Med andra ord det lag som personen spelar i och de lag som hens lag spelade mot.

- Det är så pass länge sen exponeringen att om det inte uppkommer några symtom under pågående vecka så kan vi konstatera att vi klarat oss med blotta förskräckelsen, säger Karjala.

Senare under torsdagseftermiddagen kom Karjala med ny information, där han uppger att man för säkerhets skull ändå flyttar nästa veckas matcher till september.

Artikeln uppdaterad klockan 16:16 med information om att bolagsfotbollens matcher för nästa vecka flyttas fram till september.

Läs också