Hoppa till huvudinnehåll

Inget beslut om Sverigekampen – friidrottsförbundet väntar fortfarande på definitivt besked av regeringen

Venla Paunonen och Lovisa Lindh springer, Sverigekampen 2016.
Arkivbild. Venla Paunonen och Lovisa Lindh springer, Sverigekampen 2016. Bild: Bildbyrån / All Over Press Sverigekampen,Lovisa Lindh,Venla Paunonen

Det står fortfarande oklart om friidrottslandskampen mellan Finland och Sverige kan arrangeras i år. Friidrottsförbundet borde ha fattat beslut om saken på torsdagen – men beslöt endast att bordlägga ärendet igen.

Tidigare hette det att friidrottsförbundet väntade på regeringens besked om reserestriktioner för inresande från Sverige. Regeringen lättade inte på dem den här veckan – och många räknade därför med att landskampen skulle ställas in.

Så är inte fallet – ännu.

torsdagen meddelade friidrottsförbundet att man fortfarande väntar på regeringsbeslut gällande uttryckligen idrottsevenemang.

– Det behandlas för tillfället. Innan vi tar ett slutligt beslut vill vi höra vad de kommer fram till, säger vd Harri Aalto.

Sverigekampen borde arrangeras 5-6 september i Tammerfors. Friidrottsförbundet lovade redan tidigare att en ersättande tävling kommer att gå av stapeln på Ratina just den lördagen ifall landskampen inhiberas.

Svenska idrottare har fått delta i andra tävlingar i Finland tidigare i sommar. Bland andra Daniel Ståhl och Kim Amb deltog såväl i GP-avslutningen i Kuortane som Paavo Nurmi Games i Åbo.