Hoppa till huvudinnehåll

Inget spel i Sverige för Tim Sparv – landslagskaptenen styr kosan söderut

Tim Sparv i FC Midtjylland våren 2018.
Tim Sparv. Tim Sparv i FC Midtjylland våren 2018. Bild: Yle/Tomi Hänninen Tim Sparv,FC Midtjylland

Tim Sparv kommer att spela för en klubb i södra Europa nästa säsong. Det bekräftar han själv för HBL. Enligt tidningen Elmos uppgifter kommer han att spela i den grekiska ligan.

För några veckor sedan avslutade Tim Sparv säsongen i den danska klubben FC Midtjylland. Sparv spelade några minuter i den sista omgången innan han lämnade planen för sista gången som Midtjyllandspelare.

Sedan kontraktet tog slut har en flytt till allsvenskan varit på lut för landslagskaptenen. Bland annat AIK och Helsingborg har uppgetts vara intresserade av Sparv.

Men Sparv kommer inte att flytta till Sverige. Det bekräftar han själv för HBL.

– Ännu i början av månaden var jag till 99 procent säker på att det blir Sverige, men av olika orsaker blir det inte så, säger Sparv till tidningen och berättar samtidigt att hans nya klubb finns i södra Europa.

– Det är varmt där, kanske för varmt för en finne. Mer kan jag inte säga förrän det förhoppningsvis blir officiellt nästa vecka. Det här känns spännande, och då tänker jag inte bara på fotbollsbiten utan också på min personliga utveckling.

Enligt tidningen Elmos uppgifter är Grekland och klubben AEL (Athlitiki Enosi Larissa) nästa destination för Sparv.

AEL vann bland annat ligan och cupen under 1980-talet, och även 2007 spelade man hem cuptiteln. Men under början av 2010-talet hamnade klubben i ekonomiskt trångmål och degraderades till lägre serier.

AEL har sedan dess tagit sig tillbaka till den grekiska ligan och förra säsongen slutade man på nionde plats.