God söndagskväll! Här kommer lite läsvärda artiklar från veckan som gått.
Anes och hundratals andra flyktingar hittade sin plats i den kristna kyrkan
År 2017 sökte sig tusentals muslimer till kristna församlingar runtom i landet och ville lära sig mer om kristendomen. Skriftskolor ordnades för vuxna män som flytt från Irak och Afghanistan.
Många konverterade och sökte sedan asyl på nytt – något som väckte skepsis i samhället. I dag, tre år senare, är ändå många aktiva i den finländska kyrkan och Migrationsverket har mjuknat i sin linje.

Backman: Jag skäms för våra hockeyhjältar – det är dags att kräva mer
Juhani Tamminen talar varmt om "Bror Lukasjenko", Esa Tikkanen myser åt minnen i Minsk och Jokerits organisation blundar för det uppenbara. Vad kan vi göra åt den diktatorvänliga diskursen? undrar Sebastian Backman i sin kolumn.
Borde VM spelas i Minsk nästa år – och hur ska Jokerit tänka angående sina KHL-matcher i Belarus?

Var tionde finländare på jobb är alkoholmissbrukare
I Finland räknar man med att cirka tio procent av de som arbetar har ett alkoholmissbruk. Det här innebär stora säkerhetsrisker och många sjukskrivningar.
På KRAN rf tror man att siffran är högre än så, och att det dessutom skett en ökning i år. Dessa slutsatser drar man av Alkos ökade försäljning och av att de som ringer stödtelefonen ökat markant, uppger Mette Strauss som är verksamhetsledare på KRAN rf.
Finland förlorar årligen cirka två miljoner arbetsdagar i form av sjukskrivningar på grund av alkoholmissbruk, uppger JHL, Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena.

Allt fler offer för människohandel söker hjälp – under coronatiden är många rädda för att mista både jobb och uppehållstillstånd
I coronatider har Brottsofferjouren svårare att nå ut till nya offer för människohandel. Hjälpen är ändå viktig just nu då många har blivit av med arbetet. Att ändra ett heltidsjobb till ett nollkontrakt kan innebära att personen inte får stanna i Finland.
De som söker hjälp behöver ofta få träffa Brottsofferjourens personal ansikte mot ansikte. Det säger Pia Marttila, koordinerande specialsakkunnig inom enheten för stödinsatser för människohandelsoffer vid Brottsofferjouren.
Brottsofferjouren valde att erbjuda fysiska träffar med säkerhetsavstånd och ansiktsskydd.

Ett "trafikljussystem" ska hjälpa dig förstå coronarisken i olika länder
Nya resebegränsningar träder i kraft för flera länder den 24 augusti. Parallellt med det här håller Institutet för hälsa och välfärd också på att ta fram ett riktgivande "trafikljussystem" där länder ska klassificeras som gröna, gula eller röda.
Det ska hjälpa resenärer att förstå vilka restriktioner som kan vänta dem när de anländer till Finland, beroende på från vilket land eller område de reser ifrån.