Hoppa till huvudinnehåll

Emil Ruusuvuori vinnare i Mastersdebuten – nu väntar världsåttan i andra omgången

Emil Ruusuvuori slår bollen.
Emil Ruusuvuori. Emil Ruusuvuori slår bollen. Bild: imago images/Aleksandar Djorovic tennis,Emil Ruusuvuori

Emil Ruusuvuori tappade en stor ledning i andra set och hamnade i ett svårt läge i tredje, men lyckades till slut ta sig förbi det första hindret i Mastersturneringen i New York. Ruusuvuori slog Sebastian Korda och kommer nu att möta Matteo Berrettini i nästa match.

Efter några starka år på lägre nivå har Emil Ruusuvuori klättrat in på den större tennisscenen. Ruusuvuri spelar den här veckan för första gången i en Mastersturnering och nästa vecka väntar US Open.

Under natten till måndag klarade Ruusuvuori av sin Mastersdebut med bravur. I turneringen som vanligtvis spelas i Cincinatti, men som den här gången undantagsvis avgörs i New York, besegrade han Sebastian Korda med 2–1 i set (7–6, 4–6, 7–5).

– På det mentala planet var det en av mina svåraste matcher någonsin. Jag spelade inte alls på den nivå som jag är kapabel till, säger Ruusuvuori efter matchen enligt STT.

Stark vändning i tredje set

Ruusuvuri kunde ha avgjort matchen redan i andra set då han ledde med 4–2, men amerikanen Korda vände och spelade hem setet. I tredje set var det sedan Ruusuvuori som vände matchen, han låg under med 2–5 men vann till slut med 7–5.

– Jag hade honom i brygga i andra set, sen gjorde jag en av de största vändningarna i min karriär, säger Ruusuvuori på ATP-tourens webbplats.

Ruusuvuoris turnering fortsätter på måndagskvällen då han möter världsåttan Matteo Berrettini i den andra omgången.

– Det blir säkert en bra match. Han är en bra och erfaren spelare även om han inte är speciellt gammal, säger Ruusuvuori om den 24-årige Berrettini.

– Jag har tränat med honom en gång tidigare. Han slår väldigt hårt speciellt från forehand.