Hoppa till huvudinnehåll

Ett nytt fall av covid-19 i Mellersta Österbotten – det första fallet på över en månad

kyltti joka ohjaa henkilökunnan koronapoliklinikalle
Coronapolikliniken vid Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite. Arkivbild. kyltti joka ohjaa henkilökunnan koronapoliklinikalle Bild: Ville Viitamäki / Yle Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats i Mellersta Österbotten, meddelar social- och hälsovårdssamkommunen Soite. Smittan härstammar från utlandet, från ett så kallat riskland.

Den smittade personen befinner sig i hemisolering.

Enligt Soite är smittkedjan känd och de exponerade har satts i karantän. Ingen massexponering för coronaviruset har skett i samband med fallet.

Nu har totalt 33 fall av covid-19 konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det senaste fallet konstaterades för över en månad sedan, den 20 juli.

Soite: Inget omedelbart behov av munskydd

Enligt en riskbedömning orsakar det nya fallet av covid-19 inget omedelbart behov av munskydd i Mellersta Österbotten, trots att Institutet för hälsa och välfärd THL rekommenderar munskydd i de sjukvårdsdistrikt där det förekommit nya coronafall de senaste två veckorna.

Soite ska informera noggrannare om munskyddsrekommendationen och om munskydd som delas ut till mindre bemedlade senare i veckan.