Hoppa till huvudinnehåll

Johan Kvarnström ny i SDP:s partistyrelse: “Jag får starkare möjlighet att påverka”

Man i kostym och slips ler mot kameran.
Johan Kvarnström (SDP) är riksdagsledamot och medlem i fullmäktige i Raseborg. Numera är han också invald i SDP:s partistyrelse. Man i kostym och slips ler mot kameran. Bild: Nicole Hjelt / Yle Karis,Finlands Socialdemokratiska Parti (SDP),riksdagsledamöter,riksdagen,johan kvarnström

Johan Kvarnström från Raseborg är invald i SDP:s partistyrelse. Det är en stor ära, säger han.

Socialdemokraterna hade partikongress i Tammerfors i helgen. Då valdes statsminister Sanna Marin till ordförande för SDP efter Antti Rinne.

Johan Kvarnström, fullmäktigeledamot i Raseborg för SDP och riksdagsledamot, valdes in i partistyrelsen som representant för Finlands svenska socialdemokrater.

- Det är en stor ära och ett fint förtroende att få vara medlem i en partistyrelse som hör till Finlands största parti. Det ger mig en viktig inblick i ett av de viktigaste partiorganen som finns just nu.

Vad vinner Västnyland på att du är medlem i SDP:s partistyrelse?

- Det politiska arbetet underlättas av mera information och bättre kontakter. Jag kommer att ha en starkare möjlighet att påverka på flera ställen och ha koll på vad som sägs bakom kulisserna.

Johan Kvarnström efterträder raseborgaren Maarit Feldt-Ranta som gick bort i fjol. Han säger att Feldt-Rantas skor är stora att fylla.

- Vi hade en tyst minut till hennes minne. Det var starkt och ödesmättat att som styrelsemedlem titta på hennes bild och tänka på henne.

- Hon var dessutom viceordförande i partiet och hade höga politiska ambitioner, jag har ett starkare västnyländskt fokus, säger Kvarnström.

Artikeln baserar sig på Helena von Alfthans intervju med Johan Kvarnström.