Hoppa till huvudinnehåll

Storstilad upphämtning räckte inte för Emil Ruusuvuori – föll mot världsåttan efter rysare: ”I det stora hela har jag en bra känsla”

Emil Ruusuvuori försöker träffa en boll vid nätet.
Emil Ruusuvuori förlorade andra matchen i Mastersturneringen. Emil Ruusuvuori försöker träffa en boll vid nätet. Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press Emil Ruusuvuori

Matteo Berrettini hade greppet om matchen mot Emil Ruusuvuori i andra set, men finländaren lyckades kämpa sig tillbaka. Matchen utvecklades till en riktig holmgång men till slut var världsåttan Berrettini starkare. Jag har jobbat hårt och det känns bra att det syns i så här stora turneringar, säger Ruusuvuori.

Emil Ruusuvuori ställdes mot stentufft motstånd i den andra omgången av Mastersturneringen i New York. På andra sidan nätet väntade Matteo Berrettini – världens åttonde bästa spelare just nu.

Ruusuvuori som rankas på 100:e plats i världen förlorade första set med 4–6, men i andra bjöd han på riktigt tennisgodis. Berrettini ledde med 5–4 och var på väg att spela hem matchen när en serve nuddade i nätet. Bollen spelades om och Ruusuvuori vann den, gamet och till slut setet med 7–6.

– Det var riktigt tufft för jag trodde att matchen var över. Jag slog ett serveess och hörde först inte att bollen skulle spelas på nytt. Från det ögonblicket började Emil spela bättre och framför allt serva riktigt bra, säger Berrettini på ATP-tourens webbplats.

Räddade fyra matchbollar

I sista set ledde Berrettini med 5–4 och fick en ny chans att avgöra matchen, men Ruusuvuori räddade fyra matchbollar och utjämnade till 5–5. Italienaren kopplade sedan ett nytt grepp då han vann nästa game och då kunde inte Ruusuvuori längre svara.

Efter två timmar och 40 minuter knep Berrettini segern med 2–1 efter 7–5 i tredje set.

– Matchen blev sist och slutligen väldigt jämn och det skiljde bara några poäng. I andra set började jag spela bättre och aggressivare framför allt i forehandslagen. Just nu känns det tomt men i det stora hela har jag en bra känsla.

– Det känns som att jag har utvecklats under pausen. Jag har jobbat hårt och det känns bra att det syns i så här stora turneringar, säger Ruusuvuori i ett pressmeddelande.

Ruusuvuori kommer nu att stanna kvar i New York och spela i US Open som börjar på måndag.