Hoppa till huvudinnehåll

"Vet ni vem jag är? Jag är lagkapten i Manchester United, jag är oerhört rik" – landslagsuttagne Harry Maguire inför rätta i Grekland

Harry Maguire hör till Manchester Uniteds nyckelspelare.
Harry Maguire hör till Manchester Uniteds nyckelspelare. Harry Maguire hör till Manchester Uniteds nyckelspelare. Bild: imago images/Sportimage Harry Maguire

Förra veckan hamnade den engelska fotbollsspelaren Harry Maguire i bråk under sin Greklandssemester. På tisdagen ställdes han inför rätta på grannön Syros. Fotbollsstjärnan anklagas bland annat för att ha försökt muta poliser.

Den engelska landslagsbacken Harry Maguire, som till vardags spelar i Manchester United, greps natten till fredag efter att ha hamnat i bråk med ett annat sällskap på en nattklubb på den grekiska ön Mykonos.

– Tre brittiska män, av vilka en spelar fotboll i ett engelskt lag, attackerade poliser på torsdagsnatten och greps. Fyra poliser ådrog sig lindriga skador, uppgav grekisk polis på fredagen enligt nyhetsbyrån AFP.

Enligt polisen ska oroligheterna ha fortsatt på polisstationen där Maguire, hans bror och en vän gav sig på tre poliser. En i sällskapet ska efter det ha försökt muta poliserna.

Jag kan ge er pengar

Enligt brittisk och grekisk media var det Maguire som låg bakom försöket.

– Vet ni vem jag är? Jag är lagkapten i Manchester United. Jag är oerhört rik. Jag kan ge er pengar. Jag kan betala er. Låt oss gå.

Manchester United-spelaren har återvänt till England och nekar till anklagelserna. Enligt Maguires läger ska ha spelaren ha reagerat på att en polis hånat honom och hävdat att Maguires karriär är över.

Harry Maguire står åtalad i Grekland.
Harry Maguire hamnade i trubbel i Grekland. Harry Maguire står åtalad i Grekland. Bild: EPA/EFE-STR Harry Maguire

Trots uppståndelsen fick Maguire plats i den engelska förbundskaptenens Gareth Southgates färska trupp. England ställs mot Island och Danmark i början av september.

– Jag har snackat med Harry. Historien som jag har hört skiljer sig från vad som har rapporterats. Man kan endast fatta beslut utifrån de uppgifter man har, sa Southgate.

– Kommer det ny information får jag lov att ompröva beslutet.

Källa: AFP