Hoppa till huvudinnehåll

Magnetröntgen och träningsfria dagar blev Annimari Kortes öde efter rejäl kramp – håller Diamond League-hoppet vid liv: "Första gymträningen i dag och jag hade inga smärtor"

Aitajuoksija Annimari Korte helsingissä Eläintarhan kentällä.
Annimari Korte är finländsk rekordhållare på 100 meter häck. Aitajuoksija Annimari Korte helsingissä Eläintarhan kentällä. Bild: Sasha Silvala / YLE löpning,häcklöpning,100 meter häck,Annimari Korte

Annimari Korte har inte kunnat träna ordentligt efter häckloppet i Ungern. Nästa vecka är tanken att hon tränar med häckar igen – men hon osäker på om hon kan delta i friidrottslandskampen mot Sverige.

Annimari Korte noterade sommarens svagaste tid för en vecka sedan. Efter 13,09 på 100 meter häck i en ungersk tävling klagade hon över rejäl kramp i ett lår.

Problemen plågade henne redan under FM-veckan i Åbo. Efter resan till Ungern har träningen varit begränsad.

– Jag var på magnetröntgen och efter det var det fyra träningsfria dagar som gällde. I dag fick jag för första gången träna på gymmet och jag hade inga smärtor, säger Korte till Yle Sporten.

Ordentlig löpning på lördag och häckträning nästa vecka är Kortes program.

– Jag tror på att min tävlingssäsong fortsätter.

Inte hört om landskampen

Framför allt siktar häckstjärnan på Diamond League-galan i Rom den 17 september. Hon har en startplats till den tävlingen.

– Det är den enda tävlingen som jag garanterat vill tävla i. Före det blir det ett par tävlingar till om jag kan springa.

När Yle Sporten frågar Korte om landskampen mot Sverige, som den finländska regeringen och friidrottsförbundet gav grönt ljus till tidigare på onsdagen, är det nya uppgifter för henne. Dessutom tillägger Korte att hon inte vet om hon kan tävla i slutet av nästa vecka.

– En tävling nästa vecka är inget som jag har tänkt på. Jag har inte hört något om landskampen och jag vet inte om jag kan tävla då.

Oavsett hur det blir med sensommarens lopp konstaterar Korte att hon är väldigt nöjd med sin säsong. Det har inte blivit en putsning av det finländska rekordet ännu, men Korte har förbättrat sin stabilitet.

– Mitt snitt ligger på 12,81 och det var finländska rekordtiden för ett drygt år sedan. Att ta mitt första FM-guld i karriären var en stor höjdpunkt också.

Läs också