Hoppa till huvudinnehåll

Tintins TPS har fått vind i seglen – nu föll HIFK på hemmaplan: ”Börjar se riktigt bra ut”

Först slog TPS lokalrivalen FC Inter i skrällartad stil. Nu fick bottenlaget också HIFK på fall. Jonatan Johanssons mannar verkar ha hittat formen – samtidigt som HJK slog SJK och steg upp i tabelltopp.

Ibland räcker det med ett mål för att fixa full poängpott. På onsdagskvällen bevisade TPS igen att det stämmer.

Efter att ha slagit FC Inter med uddamålet i Åboderbyt var det nu HIFK:s tur att se sig besegrade med 0–1. Det var klubbikonen Mika Ääritalo som stod för fullträffen i början av andra halvlek – på passning av en annan trotjänare i Sami Rähmönen.

– Fantastiska resultat för oss. Två nollor och två segrar, det känns fantastiskt. Att det var just jag och Sami som fixade fram målet? Det kunde ju lika bra ha skett för 15 år sedan, säger målskytten Ääritalo i Ruutus intervju.

Se video på målet genom att klicka på artikelns huvudbild (videobilder från Ruutu)!

Tränaren Jonatan Johansson hade också lätt att le efter segern.

– Vi hittade inte riktigt rytmen i början, men försvaret fungerade fint genom hela matchen. Nu behöver vi bara bli lite modigare så börjar det se riktigt bra ut, säger han enligt STT.

Jonatan Johansson ger tummen upp.
Jonatan Johansson ger lagets insats tummen upp. Jonatan Johansson ger tummen upp. Bild: All Over Press Jonatan Johansson

I HIFK-lägret var tongången väntat nog dystrare. För kamraternas del var det den tredje förlusten på raken.

– Det är nog ganska svårt för tillfället. Fattar helt för dåliga beslut på plan. Vi visste hur de kommer att spela, men ändå går det så här, säger HIFK:s Jukka Halme i tv-intervjun.

HJK upp i tabelltopp

HJK var däremot på hugget mot SJK hemma på Tölö fotbollsstadion. ”Klubi” nollade gästerna från Seinäjoki och knep segern med 2-0.

– En viktig seger, då vi inte tagit så många poäng som vi hade kunnat ta här på hemmaplan, säger målskytten Roope Riski efteråt enligt STT.

Tack vare segern steg HJK upp i tabelltopp förbi FC Inter.

I Mariehamn stod Albion Ademi för en ny jätteinsats då IFK slog gästande RoPS med hela 4–0. Ademi stod själv för 2–0- och 4–0-målen, och passade dessutom fram Gustaf Backaliden som kapades och själv satte in matchens tredje mål från straffpunkten.

Resultat, fotbollsligan:

HJK–SJK 2–0 (1–0)
13' Roope Riski 1–0
75' David Browne 2–0

Publik: 2 047

IFK Mariehamn–RoPS 4–0 (2–0)
19' Akseli Pelvas 1–0
38' Albion Ademi straff 2–0
60' Gustaf Backaliden straff 3–0
71' Ademi 4–0

Publik: 903

TPS–HIFK 1–0 (0–0)
51' Mika Ääritalo 1–0

Publik: 3 021

Haka–FC Lahti 2–2 (1–1)
15' Jasin-Amin Assehnoun 0–1
40' Salomo Ojala 1–1
66' Jean-Christophe Coubronne 1–2
81' Antto Hilska 2–2

Publik: 1 514