Hoppa till huvudinnehåll

Wolfsburg klart för final i Champions League tack vare Fridolina Rolfös fullträff: "Det känns otroligt, vi är så glada över att ha kommit till final"

Fridolina Rolfö segerskytt mot Barcelona.
Fridolina Rolfö segerskytt mot Barcelona. Fridolina Rolfö segerskytt mot Barcelona. Fridolina Rolfö,VfL Wolfsburg

Precis som i herrarnas Champions League blir det ett tyskt lag mot ett franskt lag i damernas Champions League-final i fotboll. Det står klart efter tisdagens semifinalmatch mellan Wolfsburg och Barcelona som tyskarna vann med 1–0. I den andra semifinalen möts Lyon och Paris Saint-Germain.

Champions League-semifinalen mellan Wolfsburg och Barcelona bjöd på jämnt spel även om Barcelona hade aningen flera skott och långa stunder var det bättre laget. Effektiviteten lyste ändå med sin frånvaro. Caroline Graham Hansen, Asisat Oshoala och Mariona Caldentey hade alla tre superba lägen att göra mål, men Friederike Abt höll Wolfsburgs mål rent.

– Det var målen som utgjorde skillnaden i dag. Vi hade tillräckligt med lägen för att göra åtminstone tre mål och deras mål kommer helt utan förvarning, säger Barcelonas norska anfallare Caroline Graham Hansen till BT Sport, enligt Uefas webbplats.

Wolfsburg lyckades en gång i målskyttet, men det räckte.

Fridolina Rolfö fick äran att bli matchhjälte när hon sparkade in segermålet – matchens enda mål – i den 58:e minuten.

– Jag kommer bara ihåg att Ewa (Pajor) gjorde en cykelspark och plötsligt faller bollen ner vid mina fötter. Sedan var jag bara tvungen att sparka in den, summerar Rolfö sitt mål på Uefas webbplats.

– Det känns otroligt, vi är så glada över att ha kommit till final. Under pausvilan talade vi om att hålla oss lugna och hålla bollen.

På söndag spelar Wolfsburg om Champions League-mästerskapet mot vinnaren i det andra semifinalparet mellan Lyon och Paris Saint-Germain. Matchen spelas på onsdag kväll. Lyon är regerande mästare, och så här kommenterar Rolfö till BT Sport hur en finalmatch mot de regerande mästarna skulle kännas.

– Det är svårt att säga vad vi ska göra för att vinna finalen, men vi är fysiska och verkligen starka. Jag tror att vi är starkare över 90 minuter.