Hoppa till huvudinnehåll

Sommarens sista naturväktarsändning i kväll, vad vill du fråga?

Kantareller i skogen
Kantarellen känner de flesta till, men kanske vill du fråga om andra svampar? Kantareller i skogen Bild: Heidi Backman svamp,kantarell

Har du hittat någon svamp du undrar över? Eller sett en konstig larv?

Om du har en fråga om djur och natur eller har sett något konstigt du vill dela med dig av, så hör av dig och fråga eller berätta. Då får du höra experternas svar i direktsändning.

Anders Albrecht och Jörgen Palmgren svarar 27.8 på lyssnarnas frågor om djur och natur, tillsammans med programledare Hans Sundquist och redaktör Annika Ljungberg.
Efter kvällens sändning går Naturväktarna över till att sända en gång i månaden. Då är sändningstiden den första onsdagen i månaden kl. 10.03-12.00. Den första höstsändningen är redan 2.9.

Skicka din fråga till Naturväktarna

Bild? Skicka då din fråga och bifogad bild till e-postadressen natur@yle.fi


Du kan skicka en bild med din fråga, per e-post till natur@yle.fi.

Under sändningen kan du också ringa till numret 0600 11 12 13. Då är du i kö och när det blir din tur är du med i direktsändningen.

Man får gärna skicka brev och paket till oss – d.v.s. icke levande kryp eller fynd från naturen i en ask. Då kan experterna känna, mäta, lukta och se på fyndet med förstoringsglas och lättare säga vad det är för en art.

Brev, paket eller vykort kan skickas till Naturväktarna, PB 12, 00024 Yle.

Lyssnarnas frågor med bilder publiceras i vår bildblogg.

Du kan höra på Naturväktarnas sändningar på Yle Arenan direkt och i efterhand från och med följande dag.

Läs också