Hoppa till huvudinnehåll

Niclas Grönholm fick skön revansch – vann andra tävlingen i Kouvola: ”Ger en bra boost”

Glad Niclas Grönholm efter segern i VM-deltävlingen i Kouvola
Grönholm tog sin första seger den här säsongen i Kouvola Glad Niclas Grönholm efter segern i VM-deltävlingen i Kouvola Bild: Handout Niclas Grönholm

Han var inte speciellt nöjd efter lördagens fjärdeplats, men i dag hade Niclas Grönholm lätt att le. Grönholm vann den andra tävlingen i VM-serien i rallycross i Kouvola.

De två VM-deltävlingarna i Kouvola bjöd på fina blåvita insatser. På lördagen slutade Juha Rytkönen tvåa i sin första VM-tävling och i dag körde Niclas Grönholm hem segern.

Grönholm hade en knapp ledning före svensken Mattias Ekström på det sista varvet i finalen, och i den sista kurvan blev det tajt men finländaren höll undan.

– Det var en bättre dag, det började rulla på direkt från morgonen. Jag kände mycket press från de andra i finalen men lyckades behålla förstaplatsen. Det känns skönt att vinna, säger Grönholm efter segern.

Segern är Grönholms första i VM-serien den här säsongen och den tredje totalt i karriären.

– Det har varit en del svårigheter och problem med bilen tidigare. Nu får vi självförtroende och orkar jobba vidare. Fartmässigt är vi inte där vi vill vara men det här ger en bra boost, säger han.

Förutom Grönholm och Ekström fick även ryssen Timur Timerzyanov kliva upp på prispallen. Storfavoriten och VM-ledaren Johan Kristoffersson slutade på fjärde plats i finalen.

Lördagens succéförare Rytkönen missade finalen efter ett tidsstraff.

VM-tabellen (4/10 deltävlingar):

1. Johan Kristoffersson SWE 111 poäng
2. Mattias Ekström SWE 94
3. Niclas Grönholm FIN 76
4. Timmy Hansen SWE 70
5. Kevin Hansen SWE 64

Läs också