Hoppa till huvudinnehåll

Villaavslutningen höll räddningsverket sysselsatta

Parkerad brandbil
Parkerad brandbil Bild: Yle/Johanna Ventus Brand,brandbil,räddningsverksamhet,markbränder

Räddningsverket hade ett flertal uppdrag under lördagen och natten till söndagen. Men för det mesta gick allt lugnt, säger jourhavande brandmästare.

Räddningsverket fick rycka ut ett flertal gånger under villaavslutningen. Vid Storvikens skola i Vasa hade till exempel ett gäng med ungdomar samlats för att skjuta raketer.

Enligt jourhavande brandmästare Sakari Innanen hade en raket flugit mot skolbyggnaden, men den orsakade ingen större skada på byggnaden.

I Jakobstad fattade i sin tur en bastubyggnad eld och då räddningsverket anlände till platsen slog lågorna redan höga. Brandkåren lyckades släcka branden och inga personskador uppstod.

I Karleby föll en man i Sundet, men räddningsverket lyckades snabbt fiska upp mannen. Mannen fördes till sjukhus för kontroll.

Överlag gick ändå helgen lugnt till och för det mesta ryckte räddningsverket ut för att kolla brandvarnare som börjat tjuta.

- Det var en omväxlande natt, vi hade några uppdrag, men överlag gick det lugnt till. Betydligt lugnare i alla fall än en nyårsafton, säger Innanen.