Hoppa till huvudinnehåll

THL: 56 nya coronafall i Finland

Kuvassa on maskipäiset Lyhdynkantaja-patsaat ja näkymä Helsingin rautatieasemalle elokuussa 2020.
Så här ser det ut vid Helsingfors järnvägsstation. Kuvassa on maskipäiset Lyhdynkantaja-patsaat ja näkymä Helsingin rautatieasemalle elokuussa 2020. Bild: Silja Viitala / Yle Helsingfors,augusti,2020,COVID-19,coronavirus,coronavirus disease,Wuhan-coronavirus,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Finland 2020,coronavirusutbrottet i Europa 2020,pandemier,smittsamma sjukdomar,epidemier,andningsskydd,ansiktsmasker,kollektivtrafik,Helsingforsområde kollektivtrafik,människor,Helsingforsregionens trafik (HRT),VR-Group ,järnvägsstationer,Helsingfors centralstation,Lyhdynkantajat

56 nya coronafall har registrerats i Finland, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd. Under de två senaste veckorna har det registrerats 73 fler fall jämfört med motsvarande period två veckor tidigare.

Flest fall, 12 stycken, har konstaterats i Helsingfors. Nio fall har konstaterats i Esbo och åtta i Åbo.

Under de två senaste veckorna har man konstaterat 366 coronavirusfall, vilket är 73 fler än under de två föregående veckorna.

Nu har Finland sammanlagt registrerat 8 142 fall av covid-19. Sammanlagt har 336 personer med covid-19 dött i Finland.

140 exponerades i Jyväskylä

Jyväskylä stad meddelade tidigare under tisdagen att man konstaterat åtta nya coronavirusfall i staden, och att 140 personer exponerats för viruset. Under början av veckan har man konstaterat sammanlagt 19 nya fall och nästan 400 personer har satts i karantän.

Enligt Jyväskylä stads pressmeddelande är situationen allvarlig, men under kontroll. Man har kunnat spåra alla coronafall och alla som varit i kontakt med de smittade personerna har satts i karantän.

Om situationen förvärras kan det bli aktuellt med nya begränsningar, säger stadsdirektör Timo Koivisto. Det kan till exempel handla om att begränsa evenemang eller fritidsverksamhet ifall smittkedjorna börjar spridas.

- Nu, när sjukvården än så länge har koll på smittkedjorna utgår vi från att all verksamhet fortsätter så normalt som möjligt. Men vid behov gör vi snabba ändringar så att vi kan säkerställa hälsan och säkerheten hos våra invånare, säger Koivisto, i ett pressmeddelande.

Ett nytt fall i Kajanaklustret

Ett nytt coronavirusfall har konstaterats i klustret i Kajanaland, uppger vårdsamkommunen i Kajanaland. Efter massexponeringen i fredags har nu 19 coronavirusfall bekräftats. 17 av fallen har konstaterats i Kuhmo. Ett fall har konstaterats i Sotkamo och ett i Kajana.

Enligt Kajanalands vårdsamkommun har alla som exponerats för viruset kontaktats och de som haft symtom har testats. Testresultaten för ett par personer fattas ännu.

Källa: STT

Artikeln uppdaterad klockan 14.30 med information om fallen i Jyväskylä och i Kajanaland.

Läs också