Hoppa till huvudinnehåll

Skogsindustrins ledning besökte Marin - "Vi måste vara redo att lyssna på ställningstaganden från många håll"

Skogsindustrins styrelseordförande Ilkka Härmälä och vd Timo Jaatinen på väg till Statsrådsborgen i Helsingfors den 2 september 2020.
Skogsindustrins styrelseordförande Ilkka Härmälä och vd Timo Jaatinen på väg till Statsrådsborgen i Helsingfors den 2 september 2020. Skogsindustrins styrelseordförande Ilkka Härmälä och vd Timo Jaatinen på väg till Statsrådsborgen i Helsingfors den 2 september 2020. Bild: Lehtikuva Statsrådsborgen,Helsingfors,Skogsindustrin i Finland,Timo Jaatinen,Ilkka Härmälä

Ledningen för Skogsindustrin rf säger att den har förtroende för statsmakten, även efter debatten kring pappersbruket Kaipola som ska läggas ned. Det rapporterar Yle Uutiset.

Skogsindustrins styrelseordförande Ilkka Härmälä och vd Timo Jaatinen träffade statsminister Sanna Marin i Statsrådsborgen i Helsingfors på onsdagen.

Härmälä, som dessutom är Metsä Groups koncernchef, sa efteråt att det inte finns någon förtroendebrist. Man borde enligt Härmälä hitta de agendor som både statsmakten och skogsindustrin kan arbeta för.

Han tog också ställning till statsminister Marins kommentarer om nedläggningsbeslutet för bruket i Kaipola.

Härmälä sa att det är klart för alla parter att företagsledningen fattar de här besluten, men att industrin måste vara redo att lyssna på åsikter från många håll.

Skogsindustrins vd Timo Jaatinen sa för sin del att skogsindustrin och statsmakten alltid haft nära kontakter och att det kommer att förbli så.

Jaatinen anser att det i grund och botten handlar om konkurrenskraft och hur man ska förbättra den.

Artikeln är en förkortad översättning av Yle Uutisets artikel Metsäteollisuuden johto vakuuttaa luottamustaan pääministeri Mariniin – "Meidän pitää olla valmiita kuuntelemaan kannanottoja monelta suunnalta" som skrivits av Marika Harjumaa. Översättningen är gjord av Lars Gustafsson.

Rubriken uppdaterades klockan 19.34 2.9.2020.

Läs också