Hoppa till huvudinnehåll

Tallinks permitteringar i Finland fortsätter - personal i Lettland och Estland sägs upp

M/S Baltic Princess åker förbi Runsala folkpark på väg från Åbo till Stockholm.
Permitteringarna berör personalen på Baltic Princess, som trafikerar rutten mellan Åbo och Stockholm. M/S Baltic Princess åker förbi Runsala folkpark på väg från Åbo till Stockholm. Bild: Linus Hoffman / Yle M/S Baltic Princess,Tallink Silja Oy,Silja Line,Passagerarfartyg,bilfärjor,passagerarfärja,kanadagås,Ruissalo People's Park,runsala folkpark

Tallinkkoncernen inleder omfattande samarbetsförhandlingar och planerar att säga upp personal i Lettland och Estland.

De omfattande permitteringarna bland personalen i Finland fortsätter också och personalen har permitterats på heltid eller deltid.

Permitteringarna berör så gott som alla av Tallink Siljas anställda, alltså 1 200 personer. En del är landpersonal och en del jobbar på de två finskflaggade fartygen Silja Serenade och Baltic Princess.

Det försämrade coronaläget, reserestriktionerna och de oklara instruktionerna kring reserekommendationer har gjort att allt färre bokar en biljett. Därför måste verksamheten anpassas, meddelar koncernens vd Paavo Nõgene i ett pressutskick.

Enligt Nõgene väntar koncernen också på besked om statliga understöd till sjöfarten.

Ifall beslut om stödpaket tas och situationen på marknaden piggnar till, så är koncernen beredd på att anställa och kalla folk tillbaka på jobb igen i snabb takt, fortsätter Nõgene.