Hoppa till huvudinnehåll

Emil Ruusuvuoris grand slam-äventyr över: Tvingades avbryta matchen i tredje set

Emil Ruusuvuori.
Skada tvingade Emil Ruusuvuori avbryta matchen mot Casper Ruud. Emil Ruusuvuori. Bild: EPA Emil Ruusuvuori,US Open i tennis

Emil Ruusuvuori fick en drömstart på sin grand slam-debut då han inledde turneringen med seger. I den andra omgången tog ändå hans första äventyr i tennisens finrum slut. Norrmannen Casper Ruud ledde med 2–0 i set och efter fem game i tredje tvingades Ruusvuori kasta in handuken på grund av skada.

På tisdag gjorde Emil Ruusuvuori grand slam-debut. Och på vilket sätt.

Ruusuvuori var lugnet själv då han för första gången spelade en match som avgjordes i femte set och vann sista setet med klara siffror.

Öppna Instagram-inlägget

Samma kväll klarnade det att hans motstånd i omgång två skulle bli norrmannen Casper Ruud. Ruusuvuori tränade tillsammans med Ruud i somras.

– Ruud har en stark forehand och därifrån gör han mycket poäng. Vi känner varandras spelstil utan och innan så vi får se hur det går på torsdag. Det blir roligt, säger Ruusuvuori.

Men matchen blev inte vad Ruusuvuori hoppats på.

Skada tvingade Ruusuvuori kasta in handuken

Casper Ruud knep först det första setet med 6–4 och sedan andra med 6–3.

Ruusuvuori fick vård och hjälp av sin fysioterapeut på planen redan tidigt i andra set då han hade problem med benet.

I början av tredje set spelade Ruusuvuori två bra game och gick upp i en 2–0 ledning men efter det gick det nedför igen.

Ruud tog hand om de tre följande gamen och efter det kastade Ruusuvuori in handuken.

– Sorry Emil, hörde man Casper Ruud säga samtidigt som matchens domare meddelade att matchen är över efter att Ruusuvuori meddelat att han inte kan fortsätta på grund av en skada.