Hoppa till huvudinnehåll

Lionel Messi har bestämt sig – stannar i Barcelona för att undvika rättstvist: ”Kunde inte göra så mot klubben som gett mig allt”

Lionel Messi i Barcelonas tröja.
Lionel Messi kommer att spela för Barcelona även nästa säsong. Lionel Messi i Barcelonas tröja. Bild: EPA-EFE/Enric Fontcube​rta Lionel Messi

Lionel Messi kommer att fullfölja sitt kontrakt med FC Barcelona. Det bekräftar han själv i en intervju för Goal. Samtidigt kritiserar han också klubbledningen. De har inte haft något projekt på väldigt länge, säger han.

Lionel Messis framtid i Barcelona har varit fotbollsvärldens största snackis de senaste veckorna. Messis och Barcelonas förhållande har mer eller mindre krackelerat och parterna har bråkat om vilka klausuler som gäller.

Nu väljer dock Messi att sätta punkt för spekulationerna. Han kommer att stanna i Barcelona och fullfölja sitt kontrakt som går ut nästa sommar. Men Messi är inte nöjd med hur hela historien utvecklats.

– Jag trodde att jag hade tillstånd att lämna, presidenten har alltid sagt att jag i slutet av varje säsong kan bestämma mig för om jag ska stanna eller lämna. Nu håller de fast vid att jag inte bestämde mig före den 10 juni då vi kämpade ligatiteln på grund av det här hemska coronaviruset.

– Nu kommer jag att stanna i klubben eftersom presidenten sa att enda möjligheten att lämna var om någon betalade utköpsklausulen och det är omöjligt, säger han till Goal.

Ville inte möta klubben i rätten

Messi menar att han flera gånger under säsongen berättat för klubbens president att han tänker lämna så att Barcelona kunde satsa på yngre spelare.

Han kunde också ha valt en annan utväg och mött Barcelona i rätten, men det ville han inte göra.

– Jag kunde aldrig göra så mot Barcelona. Det är klubben som jag älskar och som har gett mig allt, säger han.

Messi är också kritisk till hur saker sköts i Barcelona och ger klubbledningen en rejäl känga.

– Jag har alltid sagt att jag vill avsluta min karriär här och ingå i ett vinnande projekt där vi kan göra legenden om Barcelona större. Sanningen är att klubben inte haft något projekt på väldigt länge, de fyller bara hålen som uppstår, säger han.