Hoppa till huvudinnehåll

Lionel Messis läger tar strid mot Barcelona – hävdar att utköpsklausulen inte gäller

Lionel Messi har representerat Barcelona i snart 20 år.
Lionel Messi. Lionel Messi har representerat Barcelona i snart 20 år. Bild: Panoramic / POOL / UEFA Lionel Messi

Ingen klubb ska behöva betala 700 miljoner euro för Lionel Messi skriver man i ett uttalande från argentinarens läger. Man slår också tillbaka mot ligan som man anser är partisk i frågan.

Lionel Messis framtid i Barcelona har varit på tapeten de senaste veckorna. Efter uttåget ur Champions League kom det rapporter om att Messi tröttnat på situationen i Barcelona och ville lämna klubben som han tillhört i 20 år.

Förra veckan bekräftade Barcelona att Messi bett om att få lämna, men att man inte tolkade klausulerna i kontraktet på samma sätt. Enligt Barcelona borde Messi ha aviserat att han tänker lämna redan i juni.

La Liga har också ställts sig på Barcelonas sida och sagt att utköpsklausulen på 700 miljoner euro gäller om Messi ska lämna klubben – något som man inte håller med om från argentinarens läger.

– Vi vet inte vilket kontrakt de har analyserat och på vilka grunder de drar slutsatsen att det skulle finnas en utköpsklausul i fall spelaren beslutar att han vill lämna efter säsongen 2019/20.

– Det måste vara ett fel från deras sida. Det är uppenbart att ersättningen på 700 miljoner euro inte gäller, skriver Messis pappa och agent.

Man anklagar också La Liga för att vara partiska i frågan om utköpsklausulen.

Lionel Messi dök inte upp när Barcelonas spelare testades för coronaviruset i början av veckan och under den senaste tiden har han bland annat kopplats ihop med Manchester City.