Hoppa till huvudinnehåll

Polisbil körde av vägen i Esbo – deltog i jakt på en person

Två poliser skadades då de körde av vägen i Esbo under en biljakt.
Olyckan inträffade på Ring 3 i Esbo. Flera polisenheter jagade en efterlyst person. Två poliser skadades då de körde av vägen i Esbo under en biljakt. Bild: Lehtikuva poliser,Esbo,Ring 3

Ring 3 stängdes för trafik österut från Kullobron i Esbo på grund av en trafikolycka på lördagskvällen.

Västra Nylands räddningsverk meddelade på Twitter att räddningsarbetet väntades pågå till cirka klockan 23.30 på lördagskvällen.

Hoppa över Twitterpostning

Det var en polisbil som körde av vägen under en biljakt. De två poliser som befann sig i bilen skadade sig. De får vård för sina skador.

Karta över delar av Helsingforsregionen med olycksplatsen vid Kullobron utmärkt.
Karta över delar av Helsingforsregionen med olycksplatsen vid Kullobron utmärkt. Bild: Yle Karta

Den som försökte undkomma polisen körde i hastigheter på upp till 230 kilometer i timmen på Åboleden.

Flera polisenheter deltog i biljakten. Polisen försökte stoppa bilen med en spikmatta i Korso i Vanda, men personen fortsatte att köra i några kilometer och flydde ut i terrängen. Personen greps till slut av en hundpatrull.

Källor: STT, Västra Nylands räddningsverk, polisen

Artikeln har uppdaterats 6.9 klockan 10.57 med ny information från polisen. Enligt polisens uppdaterade pressmeddelande var personen som polisen jagade inte efterlyst. Att man först trodde att personen var efterlyst handlade enligt polisen om att den informationen fanns i samband med bilens registerinformation. Personen är fortfarande i polisens förvar och polisen fortsätter utreda fallet.

Läs också