Hoppa till huvudinnehåll

Flera personer har knivhuggits i Birmingham i natt – en död och sju skadade

Trafik i centrum av Birmingham i Storbritannien.
Arkivbild på biltrafik i centrum av Birmingham. Trafik i centrum av Birmingham i Storbritannien. Bild: AFP / Lehtikuva Birmingham,Storbritannien

Flera personer har knivhuggits i Birmingham i Storbritannien natten till söndag, uppger polisen i West Midland. En person dog och sju skadades, varav två är i kritiskt tillstånd.

Polisen larmades till Birminghams centrum kring klockan 00.30 lokal tid natten till söndag och polisen rapporterar att flera knivhuggningar skett under natten.

Polisen klassar händelsen som en "stor och allvarlig händelse". Det innebär att polisen anser att händelsen orsakat allvarlig skada eller att händelserna innebär en säkerhetsrisk för allmänheten, enligt BBC.

Hoppa över Twitterpostning

Händelsen utreds som mord, men ingen gärningsman har ännu gripits.. Enligt polisen i West Midland finns det ingenting som tyder på terrorism eller hatbrott.

Gärningsmannen verkar ha valt sina offer slumpmässigt.

"En serie incidenter"

Borgmästaren Andy Street säger till BBC att han fått en uppdatering om läget av chefskonstapeln och att han bekräftade att det skett "en serie incidenter i området kring Hurst Street".

– Motivet är ännu okänt, säger han.

Ett ögonvittne, Cara Curran, som BBC har intervjuat beskriver situationen som ett slagsmål. Curran arbetar vid en klubb i närheten och hon hade avslutat sitt jobbpass kring klockan 00.30 natten till söndag. När hon efter jobbet satt ute med sina vänner och drack hörde hon en "hård smäll".

– Jag såg många människor i ett slagsmål med knytnävarna framme. Människor kom ut ur pubar och nattklubbar för att se vad som riktigt hände. Efter att ha jobbat inom klubbscenen i över två år har jag sett många slagsmål, men det jag såg ikväll liknar inget jag sett tidigare. Kroppsspråket och beteendet var annorlunda, säger hon till BBC.

Polisen har spärrat av delar av centrum

Myndigheterna utreder fallet och uppmanar folk till lugn och uppger att man ska undvika att röra sig i de delar av centrum där polisen format en spärrningslinje.

Polisens avspärrade område ligger nära ett område som kallas "Gay Village", rapporterar BBC:s reporter på plats. Enligt BBC satt många ute vid uteserveringarna och njöt av lördagskvällen före händelsen inträffade.

Gatorna hade enligt BBC stängts för trafik redan tidigare på grund av coronavirusrestriktioner.

Polisen skriver på Twitter att myndigheterna inte fått information om skottlossning i samband med händelserna, även om sådana uppgifter enligt polisen cirkulerat i offentligheten.

Hoppa över Twitterpostning

Birmingham är Storbritanniens näst största stad.

Källor: AFP, Reuters, Polisen i West Midland, BBC

Artikeln uppdaterades 6.9 klockan 13.37 med uppgifter om dödsfall och skadade, samt med att händelsen utreds som mord.

Läs också