Hoppa till huvudinnehåll

Novak Djokovic diskad från US Open

Novak Djokovic lämnar tennisplanen efter att han slagit till en boll som träffade och skadade en linjedomare.
Novak Djokovic lämnar tennisplanen efter att han slagit en boll som träffade och skadade en linjedomare. Novak Djokovic lämnar tennisplanen efter att han slagit till en boll som träffade och skadade en linjedomare. Bild: EPA-EFE/All Over Press Novak Đoković,tennis,US Open i tennis

Världsettan i tennis Novak Djokovic har sensationellt diskvalificerats från US Open-turneringen i New York i den fjärde omgången.

Orsaken är att den toppseedade Djokovic efter en förlorad poäng slog en boll som träffade en kvinnlig linjedomare i halsen. Domaren skadades och fick svårt att andas.

Djokovic bad om ursäkt och pratade i cirka tio minuter med en domare.

Novak Djokovic och linjedomaren som skadades.
Novak Djokovic och linjedomaren som skadades. Novak Djokovic och linjedomaren som skadades. Bild: EPA-EFE/All Over Press Novak Đoković,US Open i tennis,tennis

Djokovic sade att han inte gjorde det med avsikt, men domarna beslutade att Carreno Busta vann matchen och att Djokovic därmed är ute ur grand slam-turneringen.

Tidigare har bara två andra herrspelare diskats under en grand slam-turnering: John McEnroe vid Australiska öppna 1990 och Stefan Koubek vid Franska öppna år 2000.

Källa: AFP. Reuters, SVT

Läs också