Hoppa till huvudinnehåll

Poliser skadades i biljakt som började i Lojo - farten tidvis 230 kilometer i timmen

Polisbil med framdörren öppen.
Två poliser skadades under en biljakt från Lojo till Korso. Arkivbild. Polisbil med framdörren öppen. Bild: Yle/Bubi Asplund polisfordon,polisen

Två poliser skadades i en biljakt som började i Lojo på lördag kväll. Den ena polisen har nu kunnat lämna sjukhuset.

Flera polispatruller jagade en ung man som flydde från polisen i Lojo vid niotiden på lördag kväll. Biljakten började på motorvägen vid Lojo, fortsatte längs ringväg 3 och slutade i Korso i Vanda.

Farten var tidvis uppe i 230 kilometer i timmen.

Polisen satte ut spikmatta, men föraren fortsatte färden några kilometer efter att ha kört över den.

I Korso flydde mannen från bilen, men spårades upp och greps av polisens hundpatrull.

Flera polispatruller deltog i jakten. En av polisbilarna körde av vägen på ringväg 3 vilket ledde till att poliserna skadades. Deras skador är inte livshotande men de har fått vård på sjukhus, uppger polisen.

22-åringen misstänks för bland annat grovt äventyrande av trafiksäkerheten, rattfylleri, och för att ha kört bil utan att ha körrätt.

Det är nu riksåklagaren som tittar på förarens del när polisbilen körde av vägen. Åklagaren avgör om det behövs en förundersökning i den frågan.

Om det finns skäl att tro att polisen som körde bilen gjorde något brott så blir det Helsingfors polisinrättning som sköter förundersökningen av fallet, säger biträdande polischef Kimmo Markkula vid Västra Nylands polisinrättning.

Artikeln uppdaterades klockan 14.33 med uppgifter om att den ena polisen lämnat sjukhuset och att riksåklagaren tittar på polisens del i avkörningen.