Hoppa till huvudinnehåll

Beväring dömdes till dagsböter för sexuellt antastande i Kyrkslätt

Suomen armeijan maastopuku lähikuvassa.
De misstänkta brotten skedde hösten 2019. Suomen armeijan maastopuku lähikuvassa. Bild: Silva Nieminen / Yle Finlands försvarsmakt,manövrer

Västra Nylands tingsrätt har dömt en beväring till 25 dagsböter för sexuellt antastande, ärekränkning och tjänstgöringsbrott.

De här brotten skedde i september-oktober 2019 i Kyrkslätt.

Det var en manlig beväring som stod åtalad och offret var en kvinnlig beväring.

Den manliga beväringen hade enligt åtalet bland annat vid fysiska övningar kommenterat användningen av handfängsel på ett sexuellt sätt och hade smällt den kvinnliga beväringen på baken och rört vid hennes lår trots att hon uppmanat honom att sluta.

Enligt åklagaren har den åtalade också kastat gurka på målsäganden vid ett tillfälle och kastat avföring från fåglar på henne vid ett annat tillfälle.

Den åtalade hade också fortsatt med sitt beteende trots att målsäganden sagt ifrån.

Tingsrätten anser det klarlagt att den åtalade har gjort sig skyldig till sexuella trakasserier, ärekränkning och tjänstgöringsbrott. Mannen åläggs också att betala 500 euro inklusive ränta till kvinnan för det lidande han förorsakat.

Faktorer som har påverkat straffet är att båda parter var beväringar och att den manliga beväringen inte var överordnad i förhållande till målsägande.

Domen från tingsrätten har inte vunnit laga kraft.