Hoppa till huvudinnehåll

HIFK tappar sin bästa målskytt – Luis Henrique flyttar till Vejle

Luis Henrique, HIFK
Luis Henrique flyttar till Vejle. Luis Henrique, HIFK Bild: Lehtikuva fotboll,HIFK Fotboll,Luis Henrique

HIFK:s brasilianske anfallsspelare Luis Henrique lämnar klubben efter ett drygt år i Helsingfors. Den danska klubben Vejle som lånat ut Henrique till HIFK kallade tillbaka sin spelare till Danmark.

Luis Henrique undertecknade i december ett flerårigt kontrakt med Vejle BK, men fortsatte som lånad spelare i HIFK. Ursprungligen var det tänkt att Henrique skulle spela i HIFK säsongen ut, men Vejle som stigit till Danmarks högsta serie kallade hem sin spelare redan nu.

22-årige Luis Henrique har gjort fyra mål på elva matcher under den pågående ligasäsongen. Förra året stod han för åtta mål på 14 matcher.

HIFK Fotbolls sportchef Mika Lönnström är besviken över att tappa sitt farligaste anfallsvapen.

– Det är klart att vi är besvikna över att Luís inte fortsätter hos oss till slutet av säsongen. Beslutet var inte vårt och det fattades först i slutet av förra veckan, vilket gjorde att vi inte kunde förbereda oss för det här.

– Nu fortsätter vi med det nuvarande laget ända fram till slutet av säsongen och det är dags för nya ansvarstagare att stiga fram. I samband med att vi tvingades sänka lönerna under coronapandemin kom vi överens om att vi inte rekryterar nya spelare, och detta har vi hållit fast vid, kommenterar Lönnström på klubbens webbplats.

EDIT kl. 15.50: Artikeln uppdaterad med korrekt klubbadress.

Läs också