Hoppa till huvudinnehåll

Emil Ruusuvuori tillbaka på banan efter skadan: Föll ändå i ATP-turnering i Kitzbühel direkt – mastersturnering i Rom nästa utmaning

Emil Ruusuvuori.
Emil Ruusuvuori tog sig till andra omgången i sin grand slam-debut förra veckan. Emil Ruusuvuori. Bild: EPA/Jason Szenes Emil Ruusuvuori

Skadan som olyckligt drabbade Emil Ruusuvuori i US Open hindrade inte honom att fortsätta tennissäsongen. På onsdagen spelade han i en ATP-turnering i Kitzbühel, Österrike men det blev ett kort äventyr. Ruusuvuori föll direkt i första omgången och får satsa om till nästa veckas mastersturnering i Rom.

Emil Ruusuvuori som är rankad på en 92:a plats i världen hade fått ett wild card för att delta i en ATP 250-turnering i Österrike.

Längre än första omgången i grusturneringen tog han sig ändå inte.
Marc-Andrea Hüsler (ATP–303) från Schweiz var starkare och vann med 2–1 i set (3–6, 6–4, 7–6).

Det blev ändå en tajt match då Hüsler besegrade Ruusuvuori i det tredje och avgörande setet först efter tiebreak. Det knep han ändå till slut klart med 7–2.

Mastersturneringen i Italien inleds på måndag

ATP 250 är den fjärde högsta kategorin av ATP-tourens turneringar.

Nästa vecka ska Ruusuvuori spela i en mastersturnering i Rom – det vill säga den näst högsta nivån efter grand slam-turneringarna.

Turneringen i Italien startar nästa veckas måndag och avslutas den 21 september.

Ruusuvuori gjorde sin grand slam-debut förra veckan då han tog sig till den andra omgången. Äventyret tog ändå slut mot Casper Ruud då Ruusuvuori på grund av en skada – som till slut visade sig vara lindrig – tvingades kasta in handduken.

Öppna Instagram-inlägget