Hoppa till huvudinnehåll

Lotta Harala blev en hundradelssekund från sitt rekord i Tyskland: "Det irriterar lite"

Lotta Harala är i fin löpform.
Lotta Harala är i fin löpform (arkivbild). Lotta Harala är i fin löpform. Bild: All Over Press Lotta Harala,100 meter häck

Lotta Harala löpte 100 meter häck på tiden 13,08 i heaten, en tid som bara är en ynklig hundradelssekund från hennes personbästa.
– Det irriterar lite när tiderna hela tiden är lika. Å andra sidan är det ju bra att det där är min grundnivå.

Lotta Harala var både nöjd och missnöjd med friidrottstävlingen i tyska Dessau. Nöjd för att hon visat sig själv och alla andra att hon konstant håller hög nivå i häcklöpningen. Missnöjd för att det perfekta loppet låter vänta på sig.

– Det irriterar lite när tiderna hela tiden är lika. Jag måste bara fortsätta tävlingssäsongen och se om det där perfekta loppet skulle komma. Å andra sidan är det ju bra att det där är min grundnivå, säger Harala i ett pressmeddelande på friidrottsförbundet.

Sitt personbästa 13,07 löpte hon i augusti i Åbo.

I finalloppet i Dessau blev Harala trea men tiden blev anspråkslösare, 13,19. Vann gjorde Belaruslöparen Elvira Herman med tiden 12,85.

– Jag slog handen mot en löpare som sprang på banan bredvid, men annars kan jag inte säga vad som hände i finalen. Tiden var överraskande dålig, säger Harala.

Kuivistos rekordjakt kom av sig

Borgå Akilles-löparen Sara Kuivistos rekordjakt på 800 meter lyckades inte. Kuivisto var femte snabbast i Dessau med tiden 2.03,57. Segern gick till Christina Hering på tiden 2.02,26.

– Första varvet var verkligen snabbt, typ 58 sekunder. Men efter det blev det jojo-aktigt: ibland gick det snabbt, ibland långsamt. Jag fick inte till ett bra, jämnt lopp, säger Kuivisto på friidrottsförbundets webbplats.

Kuivistos bästa tid i år kom i augusti i Kuortane då uret stannade på 2.02,92.

Sara Kuivisto.
Sara Kuivisto lyckades inte på 800 meter. Sara Kuivisto. Bild: Vesa Pöppönen / AOP Sara Kuivisto,medeldistanslöpning,friidrott

Segern i herrspjutet gick föga överraskande till hemmasonen Johannes Vetter. Den här gången fick han dock nöja sig med segerresultatet 86,17 – ett resultat som bara två andra herrar klarat i år. Men det bleknar förstås mot hans eget fantastiska rekord 97,76 som han kastade i söndags i Polen.

I en annan tävling i italienska Rovereto blev Jami Kinnunen trea i spjut med resultatet 74,13 medan segern gick till Italiens Norbert Bonvecchio med segerkastet 76,37.

Läs också