Hoppa till huvudinnehåll

Sergio Perez kör sin sista säsong i Racing Point: "Jag har ingen plan B – hoppas jag kan ge er goda nyheter snart"

Sergio Perez.
Sergio Perez bästa placering hittills i år är en femte plats. Sergio Perez. Bild: XPB images/AOP Sergio Pérez,Racing Point

F1-föraren Sergio Perez kommer inte att köra för Racing Point nästa säsong. Det trots att han hade ett gällande kontrakt med stallet som inför nästa säsong byter namn till Aston Martin. Stallet och Perez själv meddelade i ett uttalande på onsdagen att hans tid i stallet är förbi efter säsongen 2020.

– Allting i livet har en början och ett slut. Efter sju år tillsammans kommer min tid tillsammans med teamet komma till ända i slutet av den här säsongen, inleder Sergio Perez ett uttalande som han publicerade på Twitter på onsdagskvällen.

Perez skrev för drygt ett år sedan på en förlängning med Racing Point.

Kontraktet gällde till slutet av 2022. Nu meddelar alltså föraren ändå själv att han inte kör för stallet nästa säsong som då kommer heta Aston Martin.

– Jag har ingen plan B. Min avsikt är att fortsätta köra här men det kräver att jag hittar ett projekt som motiverar mig att fortsätta ge 100 procent under varje varv, skriver Perez i sitt uttalande och tackar familj, sponsorer och kollegor.

– Jag hoppas jag kan ge er goda nyheter riktigt snart. Tills dess får vi njuta av kommande tävlingar tillsammans.

Även stallet bekräftar nyheten i ett pressmeddelande.

– Under sina sju säsonger har Sergio hjälpt teamet uppnå några riktigt minnesvärda stunder – bland annat fem podiumplatser varav de flesta av dem mot alla odds, skriver de och tackar honom för hans dedikation.

Stallet har inte gått ut med ersättaren

Perez har varit en del av teamet sedan 2014 då han flyttade dit från McLaren.

Sergio Perez erkänner att det svider efter att han satsat hårt, också under tuffa tider. År 2018 tappade Perez och stallet Force India alla poäng då de gick i graven mitt under säsongen för att sedan köpas upp av Lawrence Stroll och bli Racing Point.

– Till stallet som leds av Lawrence Stroll önskar jag allt gott till framtiden, i synnerhet med tanke på det kommande Aston Martin projektet.

Stallet har inte än gått ut med vem som kommer ersätta Perez i stallet till nästa säsong.

Redan tidigare i somras spekulerades det ändå om att Sebastian Vettel möjligtvis kunde ta Perez plats i stallet.

– Lance Stroll, som är son till stallägaren, kommer nämligen inte att bli arbetslös, sade Yle Sportens formel 1-expert Fredrik af Petersens i juli.

Vettel har även medgett för Sky Sports att han gått diskussioner med stallet.