Hoppa till huvudinnehåll

En person omkom i allvarlig trafikolycka på Skärgårdsvägen i Lovisa

En skogsdunge med bilspår
Spåren efter avkörningen är dagen efter ännu fullt synliga på Skärgårdsvägen i Lovisa. Bilen hade kört av vägen och hamnade till sist mellan träden som syns mitt på bilden. En skogsdunge med bilspår Bild: Yle/ Fredrika Sundén Lovisa,bilolyckor,trafikolyckor,skärgårdsvägen

En bil körde av vägen på torsdag kväll (10.9) vid halvtolvtiden på natten. Olyckan inträffade på Skärgårdsvägen i Lovisa - det vill säga på den väg som leder till kärnkraftverket.

- Föraren omkom i samband med avkörningen, sannolikt redan på olycksplatsen. Passageraren fördes till sjukhus med allvarliga skador, säger kommissarie Jarmo Ojala.

Olycksplatsen finns cirka en kilometer från Lovisa centrum.

Räddningsverket samt en läkarhelikopter alarmerades till platsen.

Vägen var avstängd i en timme under kvällen medan man röjde på olycksplatsen. Enligt uppgift har två personer skadats vid avkörningen.

Yle Östnylands reporter, som besökte olycksplatsen på fredag morgon, rapporterade i Yle Östnylands morgonsändning om att spåren efter olyckan är tydliga på platsen.

Bilspår längs vägrenen
På basis av hjulspåren verkar det som om bilisten har tappat kontrollen över bilen i kurvan strax innan olycksplatsen. Bilspår längs vägrenen Bild: Yle/ Fredrika Sundén Lovisa,bilolyckor,trafikolyckor,skärgårdsvägen

Hjulspår syns på vägrenen redan hundra meter innan platsen där bilen till sist körde av vägen och hamnade i en skogsdunge, vilket tyder på att bilisten har tappat kontrollen över bilen - möjligen på grund av alltför hög hastighet.

Bilen har kört över en sandväg och träffat några postlådor innan den fortsatt ut i terrängen.

En söndrig postlåda ligger i en skogsdunge
I terrängen fanns bland annat rester av söndriga postlådor som bilen verkar ha rammat i samband med avkörningen. En söndrig postlåda ligger i en skogsdunge Bild: Yle/ Fredrika Sundén Lovisa,bilolyckor,trafikolyckor,skärgårdsvägen

Undersökningen av olycksorsaken har överförts till polisen som kommer att informera mera under fredagen.

Artikeln är uppdaterad 11.9.2020 kl. 12.33 med kommissarie Jarmo Ojalas uppgifter om att olyckan krävde ett dödsoffer.

Artikeln är uppdaterad 11.9.2020 kl. 7.55 med uppgifter om hur det ser ut på olycksplatsen samt kl. 10.17 med mer bilder från olycksplatsen.

Bilar kör längs en slingrig väg
Det är mycket trafik längs Skärgårdsvägen. Bilar kör längs en slingrig väg Bild: Yle/ Fredrika Sundén Lovisa,bilolyckor,trafikolyckor,skärgårdsvägen

Läs också