Hoppa till huvudinnehåll

Statsminister Marins coronatest var negativt

Statsminister Sanna Marin (SDP) under de politiska journalisternas frågestund den 8 september 2020.
Sanna Marin testades för coronaviruset och resultatet var negativt. Statsminister Sanna Marin (SDP) under de politiska journalisternas frågestund den 8 september 2020. Bild: Lehtikuva Sanna Marin,Regeringen Marin

Statsminister Sanna Marin (SDP) testades för coronaviruset och resultatet var negativt, uppger statsrådet i ett pressmeddelande.

Minister Marin övergick till distansarbete från tjänstebostaden Villa Bjälbo i går på torsdag som en försiktighetsåtgärd.

Hon fortsätter nu sköta sina tjänsteuppdrag på ett normalt sätt, enligt statsrådet.

Uppgiften om en möjlig exponering kom via Coronablinkern, bekräftade statsrådets kommunikationsdirektör Päivi Anttikoski på torsdagen.

Skinnari kan ha exponerats

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) kan ha exponerats för coronaviruset och statsrådet meddelade i dag på fredag att han övergår till att arbeta på distans.

Minister Ville Skinnari med röd slips och mörkblå kavaj. Han håller i en  väskas rem med ena handen och tittar bort från kameran.
Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari (SDP) ska coronatestas efter möjlig exponering för smitta. Minister Ville Skinnari med röd slips och mörkblå kavaj. Han håller i en väskas rem med ena handen och tittar bort från kameran. Bild: Lehtikuva Ville Skinnari,Regeringen Marin

Enligt statsrådet mår Skinnari bra och han har inga symptom. Han fortsätter arbeta som normalt, men på distans.

Skinnari ska testas för coronaviruset i dag på fredag.

Läs också