Hoppa till huvudinnehåll

Alfa Romeos stallchef är redo att diskutera framtiden med Räikkönen: "Vi kan inte hitta någon som är mer rutinerad än Kimi"

Kimi Räikkönen har ännu inte öppnat sitt poängsaldo.
Kimi Räikkönen har ännu inte öppnat sitt poängsaldo. Kimi Räikkönen har ännu inte öppnat sitt poängsaldo. Bild: AFP / Lehtikuva Kimi Räikkönen

Formel 1-stallet Alfa Romeo har inte haft någon vidare säsong. Kimi Räikkönen sitter på ett utgående kontrakt och rykten har gjort gällande att han kanske gör sin sista säsong. Stallchefen Frederic Vasseur öppnar nu för att det kan bli en fortsättning.

Alfa Romeos stallchef kommenterade Räikkönens situation under den pågående GP-helgen i Italien.

– Jag tror inte att vi kan hitta någon som är mer rutinerad än Kimi, sa Frederic Vasseur till Planet F1.

I spekulationerna har 21-åringen Mick Schumacher, son till legendaren Michael Schumacher, kopplats ihop med Alfa Romeo. I så fall kunde den 40-årige Räikkönens erfarenhet vara särskilt värdefull för stallet.

– Det är givet att stallkamraten vore mindre rutinerad än Kimi. Men först måste vi ta reda på vad Kimi vill. Sedan tittar vi på alternativ.

– Om alla är intresserade av att samarbeta och det hela fungerar bra, så vore det klokt att fortsätta, sa Vasseur.

Sergio Perez ett alternativ

En annan förare som har kopplats ihop med Alfa Romeo är Sergio Perez. Mexikanen tvingas lämna Racing Point efter att stallet knutit till sig Ferraris Sebastian Vettel för nästa säsong.

– Jag tror att ”Checo” är intresserad av alla tillgängliga stallplatser, sa Vasseur.

Även Räikkönens stallkamrat Antonio Giovinazzi sitter på ett utgående kontrakt. Italienaren har tagit två poäng i år, medan Räikkönen fortfarande jagar sina första VM-poäng.

Läs också