Hoppa till huvudinnehåll

Dagens coronasaldo: 45 nya fall av smitta

En person med plasthandskar på sig håller i ett provrör (coronavirustest).
Flest coronafall det senaste dygnet i Lahtis En person med plasthandskar på sig håller i ett provrör (coronavirustest). Bild: Kalle Niskala / Yle coronavirus,coronavirusutbrottet i Europa 2020,coronavirusutbrottet i Finland 2020,koronaviruspandemi,ansiktsmasker,Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite

45 nya fall av coronasmitta har konstaterats i Finland, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd.

Under de två senaste veckorna har 508 nya coronafall uppdagats. Det är 179 fler än under föregående tvåveckorsperiod.

Totalantalet smittade i vårt land är nu 8 557.

De flesta nya fallen har det senaste dygnet påträffats i Lahtis - där har 10 nya fall av coronasmitta registrerats. Helsingfors har 7, Vanda 6 och S:t Michel 3. De övriga fallen är enstaka ströfall runtom i landet.

Läs också