Hoppa till huvudinnehåll

En månad lång rehabilitering var nog: Annimari Korte kvitt skadeproblemen och kan ställa upp i Diamond League i Rom nästa vecka

Annimari Korte och Reetta Hurske i farten under Kalevaspelen 2020.
Annimari Korte fick problem med kramper i låret under FM-veckan i Åbo. Annimari Korte och Reetta Hurske i farten under Kalevaspelen 2020. Bild: Arash Matin / Yle Annimari Korte,Reetta Hurske

För en knapp månad sedan löpte Annimari Korte säsongens svagaste tid. Orsaken? Kramper i låret efter FM i Åbo. Det blev tränings och tävlingspaus och nu är hon klar att löpa häckar igen. Korte meddelade på sociala medier att hon kan ställa sig på startstrecket i Rom inkommande torsdag.

Annimari Korte tog magnetbilder efter att hon led av kramper i låret för några veckor sedan.

Några träningsfria dagar följde och sitt deltagande i Sverigekampen fick hon slopa.

Korte hoppades att säsongen skulle få fortsättning, i synnerhet som hon har en startplats i Diamond League i september.

– Det är den enda tävlingen som jag garanterat vill tävla i. Före det blir det ett par tävlingar till om jag kan springa, sade hon för några veckor sedan till Yle Sporten.

Och nu kan hon löpa häckar igen.

På Twitter skriver Annimari Korte att hon på söndagen kunde ställa sig i startblocket igen.

– Så Diamond League i Rom kallar på torsdag! En månad av rehabilitering och jag har lärt mig mycket. Jag är väldigt glad och tacksam över att jag är frisk och kan utöva mitt yrke – det bästa jobb jag vet. Nu ska jag njuta, skriver Korte.

Läs också