Hoppa till huvudinnehåll

Fem nya fall av coronasmitta i Mellersta Österbotten - alla finns i Lestijärvi

Kuvassa on koronavirustestausta Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Alla skolbarn och alla på ett äldreboende i Lestijärvi kommer att testas för covid-19. Arkivbild. Kuvassa on koronavirustestausta Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020. Bild: Silja Viitala / Yle augusti,2020,Östra centrum,Helsingfors,COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,coronavirusutbrottet i Europa 2020,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Finland 2020,pandemier,smittsamma sjukdomar,epidemier,provtagning,Coronatestning,Covid-19-provtagning,coronavirus disease,närvårdare

Fem nya fall fall av coronasmitta har bekräftats i Mellersta Österbotten, de finns alla i Lestijärvi.

Personerna är i hemkarantän och smittkällan utreds som bäst.

Vårdsamkommunen Soite meddelade om fallen 17-tiden på söndagen. Samtidigt kom också beskedet att alla skolbarn i Lestijärvi, från förskola till årskurs nio, ska testas för viruset på måndag morgon.

Barn som uppvisar symptom ska undvika att åka med skolskjuts men ska ändå komma till provtagning. De ska helst skjutsas av sina vårdnadshavare. Skolan kommer inte att öppnas på måndagen utan undervisningen sker på distans.

Alla på äldreboende testas också

Utöver det här inför Soite besöksförbud på äldreboendet Kotipirtti och alla som bor där samt personal ska testas för viruset.
De testerna har redan börjat utföras.

Totalt har 39 fall av Covid-19 bekräftats i Mellersta Österbotten.

Läs också