Hoppa till huvudinnehåll

Hur påverkas familjeekonomin av coronakrisen?

man och kvinna sitter vid ett bord och skriker åt varandra
Har ekonomin orsakat spänningar och frustration eller har livet fortsatt som vanligt under coronakrisen? man och kvinna sitter vid ett bord och skriker åt varandra Bild: Ivan Chiosea / Alamy/All Over Press ekonomi,Privatekonomi,besparingar,relationer,gräl

Är du orolig för din ekonomi och fått anpassa familjebudgeten eller tömma sparkontot? Eller har det senaste halvåret till och med fyllt på familjekassan? Skriv och berätta om hur krisen har påverkat din familjeekonomi.

Samarbetsförhandlingar, anställningsstopp, minskad orderstock och hjälprop från flera branscher. Coronapandemin har lämnat ett tydligt och brutalt avtryck i den globala ekonomin.

Nu undrar vi hur krisen har påverkat er familjs privatekonomi? Har ni till exempel gjort upp en konkret handlingsplan ifall du eller partnern blir permitterade eller uppsagda?

Har ni varit tvungna att lägga löpande utgifter som amorteringar eller strömningstjänster på is för att få vardagsekonomin att fungera?

Eller har coronakrisen inte påverkat familjekonomin nämnvärt? Kanske ekonomin rentav förbättrats eftersom semesterresor, hobbyer och restaurangbesök varit ute ur bilden?

Berätta om dina erfarenheter av coronakrisen

Skriv och berätta anonymt i formuläret nedan om hur er familjs privatekonomi har påverkats under coronakrisen.

På vilket eller vilka sätt har ekonomin förändrats eller påverkats under det senaste halvåret?

Svaren avhandlar vi i Yle Vegas familjekväll med fokus på privatekonomi onsdagen den 16 september 17.30 - 19.00.

Har ni påverkats?

Läs också

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP