Hoppa till huvudinnehåll

Drömmål av Reece James när Chelsea vann premiären – hyllas av tränaren: ”En riktig kvalitetsspelare”

Reece James firar ett mål.
Reece James gjorde sitt första mål i Premier League. Reece James firar ett mål. Bild: Richard Heathcote / POOL fotboll,Chelsea FC,Reece James

Chelsea fick en flygande start på Premier League-säsongen. Laget knep tre poäng mot Brighton efter ett drömmål av den 20-årige backen Reece James. Skottet var fantastiskt, säger tränaren Frank Lampard.

Inför säsongen har Chelsea satsat stort och bland annat plockat in Kai Havertz och Timo Werner. De båda profilvärvningarna startade också i premiären mot Brighton men hamnade i skuggan av den egna produkten Reece James.

Tio minuter in i den andra halvleken stod 20-åringen för matchen delikatess. James som följde med i ett anfall tog emot bollen och skickade iväg den rakt upp i krysset.

– Vi behövde verkligen det där målet, vi var inte på topp i början av den andra halvleken. Reece har det i sig och han är en riktig kvalitetsspelare. Vi försöker få honom i en position där han kan vara ett hot, läget dök upp och skottet var fantastiskt, säger tränaren Frank Lampard till Sky Sports.

Målet som var backens första i Premier League betydde 2–1 och kom bara två minuter efter att Brighton hade kvitterat.

I den första halvleken hade Timo Werner presenterat sig genom att ordna en straff för Chelsea. Jorginho förvaltade läget från elva meter och gav laget ledningen i den 23:e minuten.

I mitten av den andra halvleken fastställde Kurt Zouma slutresultatet till 3–1 efter en hörna.

– Det var en okej insats, jag gillade den arbetsmoral och disciplin som laget visade upp. Hela laget har varit tillsammans i fyra dagar och man ska inte förvänta sig att allt ska klicka direkt. Vi visade beslutsamhet och det här var en match som vi kanske skulle ha tappat poäng i förra säsongen, säger Lampard.

Resultat:

Brighton – Chelsea 1–3 (0–1)
23´ 0–1 Jorginho straff
54´ 1–1 Leandro Trossard
56´ 1–2 Reece James
66´ 1–3 Kurt Zouma

Läs också