Hoppa till huvudinnehåll

New York Islanders höll konferensfinalen vid liv – efter videogranskning och förlängningsdrama: ”Sa åt dem att bara ha roligt"

New York Islanders firar seger.
New York Islanders firar. New York Islanders firar seger. Bild: AFP / Lehtikuva New York Islanders

Tampa Bay Lightning ledde med 3–1 i matcher inför nattens ”game five”. Klappat och klart? Ingalunda. New York Islanders tog istället måstesegern i den andra förlängningsperioden.

1–0 till Islanders signerat Ryan Pulock i den första perioden. 1–1 signerat Victor Hedman i den andra.

Något målkalas blev den femte matchen mellan Tampa Bay Lightning och New York Islanders inte. Men spännande var den ändå.

Med en plats i Stanley Cup-finalerna på spel för Tampa Bays del lyckades ”hemmalaget” faktiskt sätta in 2–1 i den tredje perioden. Men Isles-tränaren Barry Trotz var misstänksam. Trotz överklagade domslutet och efter en videogranskning kunde domarna också konstatera att situationen var offside.

Istället gick matchen till förlängning. Två gånger om.

"Har jobbat för hårt för att ångra något"

Den första tilläggsperioden bjöd nämligen inte på mål och en andra period väntade. Något ställningskrig handlade det inte om då både Lightning och Islanders lyckades skapa farliga lägen.

Nikita Kutjerov försökte smälla in en retur från liten vinkel, men prickade endast stolpen.

Minuter senare kom Leo Komarov till synes först på en retur i den andra ändan – men fick inte klubban på pucken med ett gapande tomt mål framför sig.

Hoppa över Twitterpostning

Det var en miss som kunde ha stått Islanders dyrt. Men Jordan Eberle såg till att säkra segern ändå. Islanders kom in i zonen med 2-mot-1 och Eberle missade inte jätteläget som Anders Lee serverade honom.

– Före matchen sa jag åt killarna att bara ha roligt där ute. Vi hade jobbat för hårt för att ångra något, säger Barry Trotz på presskonferensen efter matchen.

Det syntes senast då Islanders satte in 2–1-målet. Då gled målvaktshjälten Semjon Varlamov fram till resten av lagkamraterna på mage.

Hoppa över Twitterpostning

Tampa Bay tvingades i sin tur klara sig utan MVP-kandidaten Brayden Point i matchen.

Bolts-stjärnan var borta också då Islanders vann match nummer tre. Enligt tränaren Jon Cooper är det i nuläget för tidigt att säga om han kommer att kunna spela i match sex.

– Det är sättet vi återvänder efter det här som definierar oss som lag, säger Victor Hedman.

Matchserien fortsätter natten till fredag finsk tid.

Resultat, NHL:

Tampa Bay–NY Islanders 1–2 efter förlängning
NYI Leo Komarov 0+0, +/- 0, 18:57

Tampa Bay leder med 3–2 i matcher.

Tips: Missa inte Yle Sportens nya NHL-podd med ett nytt avsnitt varje tisdag! Du hittar podden på Arenan.

Läs också