Hoppa till huvudinnehåll

Buffalo värvade 1200 NHL-matchers veteran – svensk anfallare åker i motsatt riktning till Minnesota

Mikko Koivu och Eric Staal under NHL Premiere-matchen i Helsingfors.
Eric Staal (i vitt) spelade länge för Carolina innan han blev lagkamrat med Mikko Koivu (till vänster). Mikko Koivu och Eric Staal under NHL Premiere-matchen i Helsingfors. Bild: All Over Press Sweden Mikko Koivu,Eric Staal,Minnesota Wild,Carolina Hurricanes,nhl premiere

NHL-slutspelet drar mot sin grandiosa final, men det händer också saker utanför den nordamerikanska ishockeyligans slutspel. Buffalo och Minnesota gjorde ett internt spelarbyte och Montreal skrev ett kontrakt med en back.

NHL-laget Montreal Canadiens har skrivit ett 4-årigt kontrakt med den kanadensiska backen Joel Edmundson, ett kontrakt vars värde uppges vara 14 miljoner dollar.

Den 27-årige Edmundson har spelat 337 grundseriematcher i NHL med poängen 20+52=72. Den hårdföre backen har tidigare representerat St. Louis Blues och Carolina Hurricanes.

Förra säsongen stod Edmundson för 7+13=20 poäng på 68 matcher.

Staal till Buffalo

Buffalo Sabres fick en hel drös med rutin när man skaffade Eric Staal från Minnesota Wild. Den 35-årige kanadensiske centern Staal har varit lagkamrat med Mikko Koivu de senaste fyra säsongerna. Staal var i fjol Wilds tredje bästa poängplockare med 19+28=47 på 66 matcher.

I andra riktningen, det vill säga från Minnesota Wild till Buffalo Sabres åker anfallaren Marcus Johansson. Den 29-årige svensken var Buffalos sjätte bästa poängplockare i fjol med 9+21=30 poäng på 60 matcher.

Staal har spelat totalt 1240 grundseriematcher i NHL och samlat poängen 436+585=1021. Hans årslön är ungefär 3,25 miljoner dollar. Förutom Minnesota och Carolina, har han spelat för New York Rangers.

Johanssons motsvarande siffror är 129+235=364 på 648 matcher, och årslönen ungefär 4,5 miljoner dollar. Innan sin korta sejour i Buffalo spelade Johansson en halv säsong för Boston Bruins, en och en halv för New Jersey Devils samt sju säsonger för Washington Capitals.

Eric Staal har vunnit Stanley Cupen med Carolina 2006 samt OS-guld 2010 och VM-guld 2007 med Kanada.

Läs också