Hoppa till huvudinnehåll

Herråkarna tävlar inte i Levi – damerna åker i stället två lopp

Samu Torsti vann EC-storslalomen i Levi.
Världscupen i Levi påverkas av Coronapandemin, på bilden Samu Torsti år 2014. Samu Torsti vann EC-storslalomen i Levi. Bild: Jussi Väätäinen/Ski Sport Finland samu torsti 2014

Världscuptävlingen i alpint i Levi i slutet av november kommer att gå av stapeln utan herråkare. I stället kommer damerna att tävla två gånger i Levi.

Enligt den ursprungliga planen skulle världscupsäsongen 2020–2021 i slalom öppnas i Levi den 21–22 november. Tiden och platsen håller fortfarande streck, men för hälften av de tävlande kom en stor förändring i onsdags: inga herråkare kommer att tävla i öppningen av slalomvärldscupen i Levi.

Internationella skidförbundet FIS har bestämt att endast damerna ska tävla i Levi – detta på grund av att man vill göra tävlingen mindre och därigenom tryggare att genomföra med tanke på coronapandemin. Planen är att damåkarna åker två slalomlopp.

Med tanke på det rådande världsläget är det fortfarande oklart huruvida tävlingen de facto går att genomföra som planerat, men den 3 oktober kommer FIS att bekräfta tävlingskalendern med alla diverse förändringar.

För några veckor sedan blev det klart att inga världscuptävlingar i alpint kommer att arrangeras i Nordamerika säsongen 2020–2021.

Damtävlingarna i Killington i USA och Lake Louise i Kanada, liksom herrtävlingarna i Lake Louise och amerikanska Beaver Creek föll med andra ord bort från den ursprungliga tävlingskalendern.

I stället flyttades loppen till Val d'Isere och Courchevel i Frankrike samt St. Moritz i Schweiz.

Läs också