Hoppa till huvudinnehåll

Yle sänder den resterande delen av VM-serien i rallycross – trean Niclas Grönholm tror på sina chanser: "Det är roligt att tävla igen"

Niclas Grönholm vann deltävlingen i Kouvola i slutet av augusti.
Niclas Grönholm vann deltävlingen i Kouvola i slutet av augusti. Niclas Grönholm vann deltävlingen i Kouvola i slutet av augusti. Bild: Tom Banks / FIAWorldRallycross / Lehtikuva Niclas Grönholm

I VM-serien i rallycross har fyra av tio deltävlingar avverkats. Finländaren Niclas Grönholm är trea i sammandraget och har fortfarande chanser att kämpa om segern. Yle sänder samtliga resterande deltävlingar. Under veckoslutet körs lopp nummer fem och sex i Lettland.

Niclas Grönholm fick en sur start på VM-serien i rallycross i samband med premiären i Sverige i slutet av augusti. En vecka senare gick det bättre på hemmaplan i Kouvola. Grönholm vann veckoslutets andra tävling och avancerade till trea i sammandraget.

Säsongen består av tio deltävlingar. Då sex deltävlingar återstår leder svensken Johan Kristoffersson klart. Kristoffersson har 111 poäng, tvåan Mattias Ekström 94 poäng och trean Grönholm 76 poäng.

– Det är så stor poängskillnad att jag behöver ge allt i varje heat och försöka ta full pott, säger Grönholm till Yle Urheilu.

VM-sammandraget
FörarePoäng
1. Johan Kristoffersson (SWE)111
2. Mattias Ekström (SWE)94
3. Niclas Grönholm (FIN)76
4. Timmy Hansen (SWE)70
5. Kevin Hansen (SWE)64

I Lettland står många värdefulla poäng på spel. Det går att knipa 30 per tävling och det tävlas på både lördag och söndag.

– Segern i Kouvola gav hela stallet en bra känsla. Det är roligt att tävla igen. Jag har en stark tilltro till mina chanser, säger Grönholm.

Rallycrosskalendern

Lördagen den 19 september: Lettland
Klockan 15.00 på Arenan och klockan 15.00 ett sammandrag i TV2.

Söndagen den 19 september: Lettland
Klockan 15.00 i TV2 och på Arenan.

Lördagen den 17 oktober: Spanien
Söndagen den 18 oktober: Spanien
Söndagen den 22 november: Belgien
Söndagen den 13 december: Tyskland

Läs också